HAUSER nedávno ohlásil své vůbec první sólové světové turné a v jeho rámci samozřejmě nemůže chybět Praha! Do naší stověžaté metropole zavítá už poněkolikáté, a tak moc dobře ví, že Česko má co nabídnout. 

„Miluji Prahu. Je to nádherné město s tolika kulturními památkami a historií. Cítím se poctěn, že Češi přijali mou hudbu a koncerty, takže je skvělé, že se o ni budu moci podělit s tolika lidmi v O2 areně. Bude to výjimečný večer,“ pochvaluje si chorvatský hudebník. 

Bohužel, kvůli nabitému programu bude jeho návštěva poměrně krátká. „Rád bych v Praze zůstal déle, ale show musí pokračovat! Praha je uprostřed mého evropského turné, takže tentokrát nemám moc času, ale brzy se sem zase vrátím,“ slibuje. 

Video
Video se připravuje ...

Hauser rozhodně na své cello nehraje jenom klasiku... BrainZone

Poprvé sólo

Je to navíc vůbec poprvé, co k nám zavítá bez svého parťáka Luky Šuliće (36).S The 2CELLOS jsme dosáhli všeho, co jsme chtěli, takže bylo nevyhnutelné, že jsme oba chtěli poté rozvíjet svou sólovou kariéru. Moje turné je živou realizací mých nahrávek od doby, kdy jsem se vydal na sólovou dráhu. Každý si na něm najde něco a bylo skvělé vybrat si, co zahrajeme, a poprvé to zahrát s kapelou,“ je nadšený. 

Turné dostalo výmluvný název Rebel with a Cello. „V kariéře jsem tak trochu maverik. Violoncello bylo dlouho považováno jen za klasický nástroj, ale doufám, že jsem ukázal, že je mnohem všestrannější. Hraji na něj rock, pop, latinu i klasiku, takže ano, bouřím se proti konvencím a zpochybňuji očekávání, co violoncello a cellista dokáže,“ prozradil HAUSER Blesku, jak název vlastně vznikl. 

»Do Česka jezdím vždycky rád!«

Česko si charismatického Chorvata podle jeho slov naprosto získalo. „Do České republiky jezdím vždycky rád. Mnohokrát jsem tam hrál a nahrával a vždycky jsem si to užil. 27. října to bude moje zatím největší české vystoupení, už se nemůžu dočkat, až se vrátím. Je to pro mě výjimečné místo,“ svěřil se. 

Koncert měl původně proběhnout ve Sportovní hale Fortuna, ale pro velký zájem, kdy lístky nenávratně zmizely již během několika týdnů, se přesouvá do O2 areny. Špičkový violoncellista a vizuální umělec slibuje osobitou show, ve které nebude chybět romantický zvuk, HAUSERův nenapodobitelný styl hraní ani pyrotechnika.

Video
Video se připravuje ...

Hauser rozhodně na své cello nehraje jenom klasiku... BrainZone

Fotogalerie
44 fotografií