„Jimmy odešel v klidu a pokoji v noci 1. září, obklopen rodinou, přáteli, hudbou a psy. Žil život jako píseň, až do posledního dechu. Bude tolika lidem chybět," uvádí prohlášení na hudebníkových stránkách.

Příčina smrti Jimmyho Buffetta oznámena nebyla. Letos v květnu byl náhle hospitalizován v Bostonu, rovněž z nezveřejněných důvodů, a následně musely být odloženy jeho plánované koncerty.

Buffetovy koncerty prosluly uvolněnou a radostnou atmosférou, hudebník často vystupoval v košili s tropickými motivy, v sandálech či bos.

James William Buffett se narodil 25. prosince 1946 v městečku Pascagoula ve státě Mississippi a vystudoval historii. Vystupovat s kytarou začínal v Nashvillu ve státě Tennessee koncem 60. let a první album nahrál v roce 1970. Jeho hudba byla ovlivněna stylem country, on sám ji kdysi nazval „opilý karibský rokenrol". Vystupoval s kapelou Coral Reefer Band.

Letos po Buffettovi vědci, včetně skupiny expertů z Miamské univerzity, pojmenovali nově objeveného korýše, jehož nazvali Gnathia jimmybuffetti.

Fotogalerie
5 fotografií