Berlínská prokuratura oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna, který byl od května po prohlášení fanynky podezřelý ze sexuálních deliktů. Nejméně jedna žena v uplynulých měsících tvrdila, že odmítla se zpěvákem sex - a přesto jím byla záhy proti své vůli zneužita. „Vyhodnocení dostupných důkazů... a výslechy svědků neumožnily určit, že stíhaný měl pohlavní styky se ženami bez jejich souhlasu,“ cituje agentura AFP rozhodnutí berlínské prokuratury.

Vše se spustilo letos na jaře, kdy jedna irská fanynka popsala tisku svou zkušenost z koncertu jedné z nejznámějších současných německých skupin ve Vilniusu. Tvrdila, že odmítla nabídku sexu s Lindemannem a později se ocitla v jeho posteli, aniž by věděla, jak se tam dostala. Vyjádřila podezření, že jí byla bez jejího svolení podána omamná látka, a ukázala i četné modřiny, co jí po napadení měly zůstat. Jak se později ukázalo, nešlo o ojedinělý případ - dost podobnou situaci popsaly tisku i další ženy.

Kvůli obviněním na Lindemannovu adresu čelila skupina Rammstein v řadě zemí protestům před svými koncerty a muzikant byl označován za devianta. Kapela také v Německu zrušila své obvyklé, divoké večírky po koncertech, během nichž právě mohlo docházet k takovýmto incidentům. Aby se zamezilo spekulacím, raději se jich muzikanti, co se proslavili hity Sonne, Du Hast či Deutschland, na nějakou dobu vzdali. Nyní se však může vše vrátit do starých kolejí - ať už byla nařčení pravdivá či ne...

Fotogalerie
49 fotografií