Supermodelka Bella Hadidová se svým bezmála 60 milionům sledujících na instagramu nevšedně otevřela. Zalovila ve svých archivech a ukázala lidem, jak vypadá život s lymskou boreliózou! Rozhodně to není žádný med. 

»Nic bych neměnila!«

V neděli sdílela několik fotografií a delší text, ve kterém všechno popisuje. „Jedna věc, kterou bych vám všem chtěla říct: Jsem v pořádku a nemusíte se o mě bát. A druhá: Nic bych neměnila,“ překvapila. Na fotkách ji vidíme naprosto vyčerpanou a zesláblou, během různých vyšetření v nemocnici nebo v péči zdravotní sestry.

„Kdybych tím vším měla projít znovu, abych se dostala tam, kde jsem dnes, v tuhle chvíli, s vámi všemi, konečně zdravá, udělala bych to. Zformovalo mě to právě v toho člověka, kterým dnes jsem,“ přijímá modelka svůj úděl. 

Zároveň poděkovala své mamince Yolandě Hadidové (59) za její péči a podporu. Yolanda zná Bellino trápení z první ruky – boreliózou totiž trpí také. Nemoc jí byla diagnostikována v roce 2012. Postihla i nejmladšího člena rodiny, Anwara Hadida (24).

Dlouhý seznam problémů

Kromě fotek zveřejnila Bella Hadidová i úryvky některých lékařských zpráv. Jedna z nich například pochází z doby, kdy jí bylo teprve 17 let. Nemocí tehdy trpěla asi rok a půl. „Je extrémně vyčerpaná, trpí depresemi a už nedochází do školy (učí se doma). Je jí stále špatně a trpí problémy s pamětí,“ popsal tehdy lékař její potíže.

Tam ale výčet symptomů ani zdaleka neskončil. „Dnes ji trápí: závratě (horší s fyzickou zátěží), problémy s koncentrací, potíže s počítáním, narušená paměť, časté zaměňování slov, deprese, poruchy spánku, necitlivost nebo pocity mravenčení, bolesti hlavy, potíže s rovnováhou, motání hlavy, noční můry, pískání v uších, svalová slabost, světloplachost, nespavost, bolest lymfatických uzlin, bolest svalů a kloubů, noční pocení, palpitace, premenstruační syndrom, bolest na hrudi, studené ruce a nohy, zvýšená citlivost k různým potravinám. Symptomy se zhoršují s teplotními extrémy,“ popsala zpráva. Lékaři jí v těle našli bakterie rodů Borrelia a Bartonella.

Konečně zdravá

Bella nicméně snáší svůj úděl statečně. Fanoušky uklidňuje, že se po letech léčby cítí konečně zdravá a brzy plánuje návrat k modelingu, od kterého si musela dát na čas pauzu. „Jakmile budu připravená, jsem zpátky,“ slibuje.

Video
Video se připravuje ...

Infektolog o zákeřné borelióze. Jak se chránit a jaké má následky? Pavlína Horáková

Fotogalerie
113 fotografií