Irskou zpěvačku Sinéad O'Connorovou, která nedávno vstoupila do hudebního nebe, dnes znají lidé po celém světě. Do značné míry za to vděčí vlastní verzi notoricky známého hitu Nothing Compares 2 U, která je ale původně z dílny zpěváka a skladatele Prince. Ten ji v roce 1985 napsal a složil pro svou kapelu The Family

O'Connorová píseň nazpívala o 5 let později a vydala ji s dnes již kultovním videoklipem, na němž kamera prakticky po celou dobu zabírá jen její obličej s typickým účesem - vyholenými vlasy na ježka. Emotivně v klipu zpívá a po tvářích se jí řinou slzy. 

Bizarní polštářová bitva

Ačkoli Prince její verzi písně veřejně chválil, O'Connorová v různých rozhovorech a výrocích v průběhu let tvrdila, že ho její úspěch naštval – a zavolal si ji na svůj pozemek v Hollywoodu, aby jí vyčinil.

Popis toho, co se v rezidenci dělo, byl vskutku výstřední. Princův komorník prý O'Connorovou proti její vůli donutil sníst talíř polévky a Prince ji posléze vyzval na polštářovou bitvu. Do povlaků s polštáři ale schoval tvrdé předměty s úmyslem jí ublížit! 

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Sinead O'Connor zveřejnila video, v němž v slzách promlouvá o zoufalství ze svých psychických nemocí. Přiznala, že utekla ze své rodné země a žije v motelu ve Spojených státech. facebook.com

„Když se na to teď dívám zpětně, rozhodně to nezměnilo můj názor na něj jako na umělce, což byl jediný názor, který jsem mohla mít. Nikdy jsem ho jinak neznala,“ řekla zpěvačka v roce 2021 o podivném setkání časopisu People

„Samozřejmě jsem odešla s tím, že jsem z něj nebyla nadšená a nechtělo se mi ho někdy znovu vidět. Nebudu lhát, ten člověk se mi nelíbil,“ přiznala. 

Prince jako uctívač ďábla?

Jindy ale zase otočila. V jednom z rozhovorů pár let po incidentu v roce 2004 například tvrdila, že Prince je ve skutečnosti fajn chlapík a média prý celý příběh nesmyslně nafoukla. 

Když v roce 2016 zemřel po předávkování fentanylem, měla z toho Sinéad smíšené pocity. Po jeho skonu zvolila verbální útoky a policejním vyšetřovatelům tvrdila, že to byl „mlátič žen“ a „uctívač ďábla“. 

Nejtěžší kapitola

Nakonec v ní ale převládl smutek z toho, že odešel. „Když zemřel, plakala jsem. Bylo mi ho prostě strašně líbo a bylo mi smutno z jeho osamělosti, z jeho smrti. Cena, kterou platíte za to, že jste tak úspěšní, je strašná, bolestná samota, a myslím, že on byl strašně osamělý, strašně zranitelný. Myslím, že osamělost ze slávy byla nakonec jeho zhoubou,“ svěřila se před dvěma lety pro People. 

Ikonickému zpěvákovi dokonce věnovala celou jednu kapitolu ve své knize Sinéad O'Connor: Rememberings„Když jsem namlouvala audiozáznam pro svou knihu, nejvíc mě rozhodila kapitola o Princovi. Musela jsem pár dní strávit v posteli,“ přiznala.

Potíže i po smrti

S Princovou smrtí nicméně rozepře překvapivě nezmizely! Pozůstalí po slavném hudebníkovi totiž zakázali Sinéad použít její verzi hitu Nothing Compares 2 U v jejím dokumentu s názvem Nothing Compares. V díle je tak místo hudby jen videoklip, který komentuje režisér a sama zpěvačka. 

„Sinéad si nezaslouží použít ve svém dokumentu píseň mého bratra, tak jsme to zamítli. Jeho verze je nejlepší,“ sdělila Princova nevlastní sestra SharonNelsonová webu Billboard.com

Režisérka dokumentu Kathryn Fergusonová nakonec tvrdí, že to vyšlo na výbornou a bez zvuku je to vlastně mnohem lepší. „Soustředili jsme se tak na Sinéadina slova a na její vlastní písňovou tvorbu,“ pochvalovala si. 

Video
Video se připravuje ...

Šokující video Sinead O'Connor: Vzlyká o svých psychických nemocích. Facebook

Fotogalerie
89 fotografií