Hvězda King Konga, Kruhu nebo Malholland Drive Naomi Wattsová by ráda o předčasné menopauze rozšířila osvětu. Problém postihuje až čtyři procenta ženské populace, tedy každou pětadvacátou ženu – a to není málo! 

Změny nálad, pocení i migrény

„Projít si menopauzou tak mladá vůbec nebylo jednoduché, obzvlášť v době, kdy o tom nebyly prakticky žádné informace,“ svěřila se v rozhovoru pro časopis Hello!. „Změny nálad, noční pocení, migrény... Připadalo mi, že ztrácím kontrolu,“ přiznala.

Menopauza běžně přichází až kolem padesátky. Wattsová nicméně přiznává, že její nečekaně brzký přechod nebyl jen negativní „Přivedlo mě to k hlubšímu poznání sebe sama. Na druhé straně jsem se cítila více autentická. Sebepoznání mi přineslo hodně svobody,“ říká dnes. 

Strach z „neviditelnosti“

Těžké prý bylo přijmout, že by najednou měla patřit mezi starší ženy, které jsou v naší společnosti tak trochu „neviditelné“. Nakonec to ale akceptovala – zvítězila touha být sama sebou a na nic si nehrát. Dnes spolupracuje s neziskovkou Menopause Mandate a o problému šíří osvětu. 

Video
Video se připravuje ...

O čem se mlčí - Menopauza Videohub

Fotogalerie
91 fotografií