Charismatická Slovenka Silvia Šuvadová, co se do povědomí filmových diváků dostala rolí violoncellistky Blanky v Oscarem oceněném snímku Kolja, se po letech působení v šoubyznysu tak nějak zcela vytratila. Naposledy ji diváci televize Markíza mohli vidět v roce 2018 účinkovat v desáté řadě reality show Farma - a poté se už tato milovnice jógy plně věnovala spirituálnímu rozvoji... a péči o těžce nemocného otce. Tomu nakonec „obětovala“ několik let svého života.

Šuvadové otec Igor trpěl silným diabetem a od roku 2017 bojoval s vážnými problémy se srdcem. V únoru téhož roku musel dokonce, jak se říká, pod nůž. V Národním ústavu srdečně-cévních chorob podstoupil angioplastiku - rozšiřování cév. Silvie se o něj od té doby příkladně starala, dokonce si ho nastěhovala i domů. „Tatínek je ZTP, těžko chodí, nevidí dobře a nemá dobrou motoriku,“ prozradila pro média Šuvadová ještě v roce 2020. Zesnul pak v červnu minulého roku.

Video
Video se připravuje ...

Českej biják: Kolja Videohub

„Po Farmě jsem se starala tři roky o tatínka. Nejdříve jsem se styděla říkat si o pečovatelské, ale když jsem přišla o úspory, šla jsem na úřad a dva a půl roku jsem byla oficiální chůva svého táty. Nejkrásnější období mého života. Dávalo ten největší smysl,“ nechala se slyšet na sociální síti na profilu slovenského moderátora Martina Šmahela (40), co má po moderování Survivoru problém sehnat práci - a tak se živí alespoň tepováním (speciálním čištěním) sedaček.

Stejně jako Šmahel, jemuž se nyní mnozí lidé posmívají, že kariérně klesl, i Silvia si musela leccos vyslechnout... „Jednou mi zavolal jeden známý člověk a chtěl mi pomoct, měl pro mě nějakou online práci, protože jsem prý špatně dopadla, nejhůře ze všech celebrit. Protože jsem se starala o tátu. Tehdy jsem si sedla na lavičku a přemýšlela nad tímto světem, jak jsme si ho zvláštně nastavili…“ posteskla si herečka s magicky modrýma očima.

Fotogalerie
53 fotografií