Byla to scéna jako z romantického filmu. Za jásotu davu si slavný hudebník pozval na jeviště svou vyvolenou a začal jí postupně klást různé otázky, které zprvu vyvolaly rozpaky jak u diváků, tak i u dotyčné dámy. „Proč jsem tě sem pozval? Chtěl jsem se tě zeptat na něco opravdu důležitého. Zamkla jsi zadní dveře? Je mléko v lednici? Máme ještě zmrzlinu? Vezmeš si mě?“ položil nakonec skladatel tu nejdůležitější otázku. 

Jeho žádost, její souhlas a vzájemný polibek pak vyvolaly bouřlivé ovace publika. Zimmerův mluvčí potvrdil, že skladatel partnerku požádal o ruku, neuvedl ale její jméno ani žádné další informace. Podle zahraničních médií jde ale o hoteliérku a producentku Dinu De Lucovou, se kterou hudebník randí už nějakou dobu. Poprvé se veřejně objevili bok po boku na předávání Oscarů v roce 2015, tvoří tedy zamilovanou dvojici již minimálně osm let.

Video
Video se připravuje ...

Hans Zimmer s hudebníky při hraní písně z filmu Gladiátor Daniel Vitouš

Hudebník už byl přitom dvakrát ženatý a má celkem čtyři děti, se svou druhou manželkou Suzanne (56) se však rozvedl až v roce 2020 – dá se tedy předpokládat, že pár spolu už nějakou dobu nežil a rozvodové řízení se jenom zbytečně dlouho protahovalo. Také pro Dinu nepůjde o první sňatek, byla provdaná za vlivného podnikatele Fouada Chartouniho (68) a povila mu tři potomky. Rozvedli se v roce 2016, tedy nedlouho poté, co Dina našla v Hansovi svou spřízněnou duši.

Toto veřejné vyznání lásky ukázalo jejich hluboké, láskyplné spojení i společnou vášeň pro hudbu a umění. Kromě neopakovatelného zážitku v podobě žádosti o ruku si Zimmerovi fanoušci v Londýně poslechli jeho hudbu například z filmů Gladiátor, Temný rytíř nebo Počátek. Skladby zazněly v podání Zimmerova orchestru a také ukrajinského Oděského orchestru, jemuž vzdal skladatel zvláštní hold. Zimmer mimochodem také nejednou vystupoval v České republice – úspěšně se mu podařilo vyprodat celou O2 arénu. Skladatel se také pyšní 12 nominacemi na Oscara, pročež dvě za filmy Lví král a sci-fi snímek Duna, v sošku „zlatého naháče“ úspěšně proměnil.

Fotogalerie
31 fotografií