Poprvé o týrání v dětství Arnold Schwarzenegger promluvil už v roce 2004. Tehdy mluvil o tahání za vlasy nebo mlácení páskem... Realita byla ale ještě o poznání horší. V novém dokumentu Arnold popsal, jaké hrůzy mu jeho otec Gustav připravil. 

Gustav byl členem nacistické strany, byl to náruživý piják, hrubián a tyran. Arnoldova maminka Aurelia byla naopak velmi mírná a manželovi nedokázala vzdorovat. Kromě Arnolda měli ještě syna Meinharda, který v roce 1971 zemřel při autonehodě. 

Teror pro děti začínal už po ránu, snídani si totiž museli zasloužit... Gustav nutil syny soupeřit v různých výzvách. „Můj bratr byl jemnější. Tu brutalitu a bití velmi špatně snášel,“ prozradil Arnold. 

Otec měl ale prý i světlé chvilky. „Choval se tak trochu schizofrenně. Občas to byl laskavý táta. Jindy přišel domů ve tři ráno na mol opilý a křičel na celé kolo,“ zavzpomínal. „Probudili jsme se a srdce nám tloukla jako o závod. Věděli jsme, že kdykoli může napadnout matku a začít běsnit,“ popsal herec. Právě jeho těžké dětství ho pak prý přimělo odejít z Rakouska do zámoří. 

Video
Video se připravuje ...

Arnold: Ikonická cesta hollywoodské legendy Netflix, idh

Fotogalerie
126 fotografií