Samantha Weinsteinová (†28) se herectví věnovala od dětství. První výraznou roli ztvárnila jako desetiletá ve filmu Big Girl a za svůj výkon byla dokonce získala cenu ACTRA. V roce 2013 si po boku Julianne Mooreové (62) zahrála v nejnovější adaptaci hororu Carrie. Věnovala se také dabingu, zpěvu a hudbě – byla členkou punkrockové kapely Killer Virgins. Před půl rokem, na konci října 2022, se provdala za svou životní lásku Michaela Knutsona, což byl podle jejích slov „nejlepší den jejího života“. Jenže bohužel, život Samanthy vyhasl v mladém věku.

Sympatické herečce před více než dvěma lety oznámili lékaři zdrcující diagnózu: rakovinu vaječníků. V lednu 2021 podstoupila zákrok, po kterém jí zůstala na břiše velká jizva. „Před dvěma týdny mi bylo řečeno, že potřebuji urgentní operaci k odstranění masivní cysty, která zasáhla jeden z mých vaječníků. Ta mrcha byla asi 20 centimetrů široká a bohužel musel být odebrán i vaječník. Ale ještě jeden mi zůstal, to mi stačí,“ hlásila tehdy optimisticky na sociální síti a sdílela i selfíčka z nemocničního lůžka s kapačkou v paži.

Video
Video se připravuje ...

Vyděšená manželka gastrošílence Lukáše Hejlíka: V prsu si nahmatala bulku! Markéta Reinischová

Z cysty se však vyklubala vzácná forma rakoviny. Přesto se však Samantha ze svého vážného stavu nehroutila a naopak se snažila žít naplno a o své nemoci hovořila velmi otevřeně. „Rakovina mě naučila milovat samu sebe, což je ten největší dar, který jsem kdy mohla dostat,“ tvrdila a snažila se dodávat naději lidem se stejnou chorobou.

Ona sama totiž naději neztrácela. „I když v životě neexistují žádné záruky, mám dobré výsledky a po léčbě mám šanci žít dlouhý a zdravý život. Chemoterapie bude moje dosud nejtěžší cesta, ale udělá mě silnější, než jsem kdy byla,“ doufala.

14. května v 11:25, v Nemocnici princezny Margaret v Torontu, však svůj boj prohrála. V posledních chvílích prý byla obklopena svými milovanými. „Sam byla plná pozitivní energie. Rozzářila každou místnost, do které vešla. Řekl by vám to každý, kdo se s ní setkal,“ uvedl otec zesnulé herečky David, který tuto smutnou zprávu veřejně potvrdil.

„Po dvou a půl letech léčby rakoviny a celoživotního cestování kolem světa, hraním si na nepřeberné množství kreslených zvířat a vytvářením hudby, věděla o životě víc, než většina lidí kdy bude vědět. Nyní se vydává za svým dalším dobrodružstvím,“ uvedli pak její blízcí na sociální síti.

Fotogalerie
57 fotografií