Na druhý den oficiální státní návštěvy Slovenska nizozemským králem Vilémem Alewandrem (55) a jeho manželky Máximy (51) si kancelář prezidentky přichystala krásný program. Čaputová se svým přítelem a oběma dcerami doprovodila královský pár do slovenského Národního divadla na slavnostní koncert nizozemských umělců. 

Dress code byl jasný: black tie! Tedy smoking pro pány a velká večerní róba pro dámy. Slavnostněji už to zkrátka ani nešlo. 

Prezidentka recyklovala

Prezidentka se samozřejmě nemohla nechat zahanbit. Slovensko reprezentovala v elegantních dlouhých černých šatech s dlouhými rukávy z jemné saténové látky a velkým bílým límcem obklopujícím lodičkový výstřih. Nad srdcem se prezidentce skvěla velká černá květina. Elegantní róbu si nicméně speciálně na příjezd krále a královny nepořizovala, nýbrž ji vytáhla z vlastní skříně. V minulosti jsme ji na ní mohli vidět už vícekrát.

Královnin přešlap

„Překvapila mě královna Máxima, která si oblékla šaty v lady délce. Jsou to nádherné šaty z perfektního materiálu, vypadá v nich velmi mladistvě. Nerozumím ale širokému koženému opasku, který se k nim vůbec nehodil. Navíc protože byl dress code black tie a šlo o večerní událost, měla mít dlouhé šaty,“ okomentovala slovenská odbornice na protokol Mária Holubová pro web Pluska.sk. 

Dcery ve stejných šatech

A vedle Čaputové a královny překvapily dokonce i prezidentčiny dcery, jež doprovodili jejich partneři. Jak starší Lea (22), tak mladší Emma (19) totiž zvolily úplně stejný model inspirovaný čínským folklorem. Lišily se alespoň barvou... Zatímco Emma zářila v jasně rudé, Lea sáhla po elegantní černé. 

»Rebelka« Emma s novým účesem

„Rebelka“ Emma navíc poprvé předvedla i svůj nový účes: barvu vlasů změnila na přirozenou tmavší blond a nechala si ostříhat delší ofinu. Vlasy si pak zčesala do drdolu a moc jí to slušelo.

„Musím ocenit šaty v nádherné červené barvě, velmi jí to slušelo. Slovenky jako by se tohoto odstínu bály, přitom je to symbol vznešenosti a noblesy,“ komentovala Holubová.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemanova rozlučková cesta na Slovensko: Tiskovka se Zuzanou Čaputovou ČTK / Blesk Zprávy

Fotogalerie
86 fotografií