Žít s mozkovou chorobou zvanou demence, kterou trpí Bruce Willis, navíc v pokročilém stadiu, není vůbec jednoduché. Pro něho ani pro jeho nejbližší. Herec znenadání mění své chování, osobnostní rysy, může být úzkostný i agresivní. Aby mu manželka Emma ulevila, obrátila se na specialistku. Společně s ní se pokouší vytvořit pro Bruce to nejlepší prostředí pro další život.

„Emma odvedla naprosto pozoruhodnou práci při poskytování správné podpory Bruce, jehož schopnosti se změnily. Vytvořila mu místo, prostor a život, který mu i nadále poskytuje to, co potřebuje ke kvalitnímu životu. Frontální temporální demence není nikdy snadná, ale se správným naprogramováním a podporou je skutečně možné pokračovat v životě. Gratulace Emmě a celé jejich rodině za jejich velmi tvrdou práci a obětavost. Je to opravdu pozoruhodné!“ uvedla ke zdravotnímu stavu terapeutka Teepa Snowová na sociální síti.

Podle Emmy je Teepy milující, soucitná a zkušená specialistka, která oplývá neskutečnou empatií. Rodina se zcela jistě bude řídit jejími radami a zkušenostmi, aby poskytla herci vše potřebné.

Lidé s demencí v pokročilém stadiu zpravidla nejsou schopni samostatného života, musí mít nad sebou neustálou péči a dohled. Jejich myšlenkové procesy jsou nesrozumitelné, často trpí neklidem, psychotickými poruchy, jsou plačtiví či agresivní. V posledním stadiu už jsou pacienti upoutáni na lůžko.

Video
Video se připravuje ...

Bruce Willis pověsil herectví na hřebík kvůli vážné nemoci mozku. Videohub

Fotogalerie
40 fotografií