Tom Sizemore byl hospitalizován poté, co doma upadl do bezvědomí, ukázalo se, že utrpěl mozkové aneurysma. K tomu doslo 18. února. „Je v nemocnici. Jeho blízcí jsou si vědomi vážnosti situace a doufají v to nejlepší. Tom je ale v kritickém stavu,“ uvedl jeho manažer Charles Lago krátce po incidentu. „Je to situace ‚počkáme a uvidíme‘,“ dodal nevesele.

O zhruba deset dní později nebyly zprávy příznivější, spíše naopak bylo jasné, že herec už se z toho nedostane. „Lékaři sdělili jeho rodině, že u něj není naděje na zlepšení. Doporučili jim rozhodnout o ukončení jeho života. Rodina nyní toto doporučení zvažuje,“ uvedl jeho manažer s tím, že další informace poskytne rodina ve středu.

„Žádáme o soukromí pro jeho rodinu v této těžké době a děkujeme za stovky zpráv a modlitby,“ stojí dále v prohlášení, které přinesl server Variety.com.

„S velkým smutekm a zármutkem musím oznámit, že herec Thomas Edward Sizemore (‘Tom Sizemore’) zemřel ve věku 61 let, poklidně ve spánku v nemocnici St Joseph’s Hospital Burbank,” uvedl v dalším prohlášení jeho manažer Charles Lago. Doplnil ježe, že jeho bratr Paul byl v ten moment po jeho boku, stejně tak synové zesnulého, dvojčata Jayden a Jagger (17). Jako datum úmrtí je uveden pátek 3. března.

Kdo byl Tom Sizemore?

Jeho herecká kariéra trvala desítky let, v roce 2000 byl Tom Sizemore dokonce nominován na Zlatý globus pro nejlepšího herce za televizní film Ochrana svědků. Ovšem byla to i kariéra plná skandálů, závislostí a několikrát se dostal i do křížku se zákonem. Byl odsouzený mimo jiné za napadení někdejší přítelkyně a šel na odvykací kúru kvůli závislosti na metamfetaminu a heroinu. V posledních letech byl mnohokrát zadržen za řízení pod vlivem a za držení narkotik.

Fotogalerie
28 fotografií