Zpěvačka skupiny No Doubt v úterý uvedla, že šla navštívit v roce 2004 japonskou čtvrť Harajuku jako inspiraci před vydáním své kontroverzní kolekce Harajuku Lovers. A při procházení se ulicemi si prý uvědomila, že je ve skutečnosti Asiatka.

"Řekla jsem si: 'Panebože, já jsem Japonka a nevěděla jsem to,'" odpověděla reportérce, která narozdíl od ní Asiatkou doopravdy byla.

"Opravdu jsem," přisadila si, když viděla nevěřícný výraz novinářky. Mnoho jejích fanoušků od té doby znervóznělo ze strachu o její duševní zdraví. Americká zpěvačka má totiž prokazatelně italsko irské kořeny po obou svých rodičích.

Autorka slavného hitu "Don't Speak" prohlásila, že se nejen identifikuje jako Asiatka, ale i "tak trochu holka z Orange County, tak trochu japonská holka, tak trochu anglická holka".  Její zástupce se druhý den po rozhovoru pokusil s novinářkou spojit a zahladit veškeré potenciální škody. Moc se to ale nepodařilo. 

Třiapadesátiletá Stefaniová byla v průběhu let mnohokrát obviněna z kulturní apropriace (přijímání zvyků a praktik jiného národa, aniž bychom k němu patřili. V důsledku čehož často dojde k zneužití a znesvěcení posvátných symbolů, pozn. red). V létě čelila například kritice kvůli tomu, že nosila vlasy v dredech a šaty inspirované jamajskou vlajkou.

Video
Video se připravuje ...

Jak vytvářet outfity podle Gwen Stefani? youtube.com/Shop Priceless/BPŽ

"Mělo by být v pořádku inspirovat se jinými kulturami, protože pokud to není dovoleno, tak to lidi rozděluje, ne?" zeptala se redaktorky.

Tuto větu interpretka písně "Rich Girl" opakuje pokaždé, když se proti ní objeví další obvinění z kulturní apropriace. V minulosti sklidila kritiku za to, že se oblékala do posvátného indického bindi, když hodila se svým indickým spoluhráčem Tonym Kanalem.

Fotogalerie
48 fotografií