Zpráva od soudního lékaře z Orange County, kterou získal časopis People, odhalila detaily o nečekaném úmrtí amerického herce Boba Sageta. Podle ní herec zřejmě spadl na záda a uhodil se do hlavy.

Na jeho lebce tak vzniklo několik fraktur, a to jak vzadu na hlavě, tak v oblasti očí. Zároveň se u herce objevil subdurální hematom, tedy nahromadění krve mezi mozkovým obalem a lebkou, a subarachnoidální krvácení, tedy krvácení v oblasti kolem mozku.

V době smrti neměl herec v těle žádné drogy ani alkohol, vzal si ale lék na předpis proti úzkostem s názvem Klonazepam.

Mimo to odhalila pitva kardiomegalii (zvětšené srdce), aterosklerózu koronárních tepen (poškození srdečních cév) a dále kornatění tepen. Navíc byl Saget pozitivní na covid-19.

„Zpráva ukazuje, že lebka a mozek utrpěly trauma, které vedlo k frakturám lebky a pohmoždění mozku. Krev pak může tlačit na mozek a způsobit i smrt. Koroner určil, že ke zranění s nejvyšší pravděpodobností došlo při pádu vzad,“ uvedl Dr. Roshini Raj, docent medicíny na NYU Langone Health pro People.

„Hlava narazí na něco tvrdého a lebka se na několika místech zlomí, včetně oblasti kolem očí. To způsobí krvácení, které tlačí na mozek. Síla nárazu může také přímo pohmoždit a poškodit mozek,“ vysvětlil.

VIDEO: Lucie Bílá o smrti Karla Gotta: Dneska budu zpívat, on by to chápal.

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá o smrti Karla Gotta: Dneska budu zpívat, on by to chápal. FTV Prima

Fotogalerie
18 fotografií