Na Twitteru její módní značky se objevila zpráva o tom, že zemřela „v poklidu a obklopena rodinou“, doma v Claphamu, v jižním Londýně.

„S Vivienne budu pokračovat ve svém srdci. Budeme dál pokračovat v práci až do konce, protože mi dala spoustu věcí, na nichž se dá stavět,“ uvedl podle BBC její manžel a kreativní partner Andreas Kronthaler. Ten byl jejím druhým manželem. Dále po ní zůstali ještě dva synové - módní fotograf Ben Westwood (jeho otcem je Derek Westwood) a Joe Corré (syn Malcolma McLarena), který spoluzaložil společnost se spodním prádlem Agent Provocateur.

Westwoodová se na poli módy proslavila v 70. letech, a to především tričky se slogany a návrhy vhodnými pro obě pohlaví. Do oblékání přinesla styly punku a nové vlny. Oblékala ty největší hvězdy. V roce 2006 dostala šlechtický titul Dame neboli dáma. „Její život byl agresivní, neprosný a úžasný. Totální originál,“ promluvil o zesnulé módní komentátor Derek Blasberg. 

Vzpomínku jí nyní věnoval i slavný milánský Fashion Week. „Na památku Vivienne Westwood,“ zní popisek u fotky, kterou zveřejnili na instagramu.

Nezapomněly ani slavné osobnosti. „R.I.P, skvělá a inspirujícíVivienne Westwood, která nás provedla punkem a ještě dál. Módní průmysl se jí vysmíval, ale bez debat je královnou britské módy,“ napsal na twitteru Boy George a sdílel společné selfie s ní. Vzkázal jí také, že ji miluje a popřál jí šťastnou cestu.

„Z tohohle se budu muset ještě vzpamatovat,“ poznamenal zase rocker Billy Idol. 

„Jsem tak smutná, že zemřela legendární designérka a aktivistka, Vivienne Westwoodová. Moje myšlenky jsou s její rodinou, v tomto neuvěřitelně těžkém čase,“ uvedla zase smutně Victoria Beckhamová.

Smutek projevila i hvězda seriálu Sex ve městě, Kim Cattrallová alias seriálová Samantha. „Pravý génius, co nikdy neztratil svou severskou kuráž,“ vzdala jí hold a zavzpomínala na společné zážitky. 

 

 

Fotogalerie
41 fotografií