Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Veselé Vánoce, pane Beane! Co vše skrýval Rowan Atkinson?

/
  • Veselé vánoce pane Beane!
    25. prosince 2022 ● 05:00

    Co by to bylo za Vánoce, kdyby na naše obrazovky nezamířil Pan Bean se svým ikonickým vánočním dílem? Jeho představitel Rowan Atkinson je v mnoha ohledech velmi fascinující osoba. Pojďme si tedy o něm říct pár věcí, které jste možná ani netušili.

  • 1.

    Má magisterský titul z elektrotechniky

    Pana Beana známe všichni jako popletu a naprostého ňoumu, který je schopen vyhodit svůj byt do povětří nebo si velmi snadno způsobit elektrický úraz. Málokdo by tušil, že jeho představitel získal v reálném životě magisterský titul z technického oboru!

    Herec vystudoval elektrotechniku na univerzitě v Newcastlu a pokračoval studiem na The Queen's College v Oxfordu. Pracoval zrovna na svém doktorátu, když se jednoho dne rozhodl, že na akademickou kariéru kašle a bude komikem na plný úvazek

    Mr. Bean.
    Autor: Getty Images, Reuters, Profimedia.cz

  • 2.

    Šel na rodičovskou dovolenou místo své ženy

    Ve věku 64 let neodešel do důchodu jako mnozí muži jeho věku, ale rozhodl se jít na rodičovskou dovolenou, aby se jeho manželka mohla věnovat více kariéře. Tento obdivuhodný krok udělal, když jeho mladá přítelkyně Louise Fordová (36) porodila jejich nejmladší třetí dceru Islu.

    Rowan Atkinson žije se svojí přítelkyní Louise Ford. S tou se seznámil během divadelní hry, kde oba hrají.
    Autor: Isifa.com

  • 3.

    Inspirací pro postavu pana Beana byl Charlie Chaplin

    Kde hledat inspiraci k němé postavě jinde než v jiných filmech? Rowan Atkinson se přiznal, že staré snímky s Charlie Chaplinem byly pro něj velkou inspirací, hlavně v oblasti fyzické komedie. Naučil se podle něj hýbat i gestikulovat. Tuto okopírovanou techniku pak obohatil o vlastní pohyby a vznikla tak postava neopakovatelného neurotického pana Beana.

    Charlie Chplin je jeden z nejslavnějších filmových tvůrců
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

     Má vlastní řidičský průkaz na těžká nákladní vozidla

    Zdá se vám to reálné? Že by řidič toho mrňavého žlutého autíčka ze seriálu dokázal řídit něco většího než tříkolku? Opak je pravdou. Nejenže je sběratelem luxusních aut, ale má i řidičský průkaz na těžké nákladní vozy. Kdyby kolem vás tedy projel Rowan Atkinson v náklaďáku o váze tří tun, tak se vlastně ničemu nedivte.

    Mr. Bean oslavi 25. výročí! Narozeniny oslavil jízdou napříč Londýnem.
    Autor: Twitter

     

  • 5.

    Byl spolužákem Tonyho Blaira

    Měli jste někdy ve třídě spolužáka, který byl naprosto, ale naprosto jiný než vy? Rowan Atkinson určitě. Studoval na základní prestižní soukromé škole v Durhamu, kde chodil do třídy s budoucím premiérem celého britského impéria! Oba se tak stali celosvětově známými. Učitelky byly určitě dojaté. Jaký to úspěšný ročník!

    Tony Blair
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Je velkým oblíbencem královské rodiny

    Těžko byste našli nějakou oficiální, či pompézní akci, na které by tento excentrický herec chyběl. Nejenže je v královské rodině velmi oblíbený, ale dokonce se účastnil svateb krále Karla III. nebo prince Williama. Není tedy divu, že v roce 2013 dostal titul Komandér Řádu britského impéria.

    Podpořil i mnohé charitativní královské projekty jako nadaci The Prince's Trust.

    Rowan Atkinson se setkal s britskou královnou.
    Autor: Profimedia
    Rowan Atkinson se jako Mr. Bean setkal s britskou královnou. Uvítal ji s rozepnutým poklopcem.
    Autor: Getty Images, Reuters, Profimedia.cz

  • 7.

    Je naprosto, ale naprosto posedlý auty a má i dokonce jedno české

    Pokud to nebylo z našich poznámek dosud zřejmé, tak Rowan Atkinson je naprosto posedlý vším, co se týče aut. Miluje je natolik, že se sám označuje za benzíňáka, a dokonce psal v minulosti pro časopis CAR Magazine. Jeho sbírka vozidel je v mnohých směrech neuvěřitelná - vlastní Audi A8, Škodu Superb, a dokonce i vzácný McLaren F1. Není však velkým fanouškem vozů Porsche. Tvrdí, že jsou to sice nádherná auta, ale sám si život s nimi nedokáže představit. Jeho vlastní vůz Aston Martin si s ním zahrál v komediálním filmu o anglickém špionovi Johnny Englishovi.

    Rowan pózoval u Rolls Royce
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Atkinson trpěl mnoho let mírným koktáním

    Dává vám teď smysl, proč byla role pana Beana němá? Rowan Atkinson trpěl od malička mírným koktáním, které se nejvíce projevovalo při vyslovování slov začínajících na písmeno B nebo P. Z toho důvodu celý život nedával rád rozhovory. Dlouho svůj handicap skrýval, než se mu podařilo s pomocí logopedů částečně ovládnout.

    Rowan Atkinson dostal královský řád
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Zachránil svou rodinu před pádem letadla

    Rowan s celou rodinou cestoval po Keni a rozhodl se pro společný výlet soukromým letadlem. Pilot uprostřed letu ale ke hrůze všech omdlel. Pokud si ale myslíte, že herec převzal místo něj hrdinně řízení a ladně přistál, tak se ošklivě pletete. Sice na chvíli stabilizoval letadlo, ale pak prostě fackoval pilota v kokpitu tak dlouho, dokud se neprobudil a mohl celou rodinu dopravit do bezpečí.

    Rowan Atkinson
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Pan Bean se ve skutečnosti nejmenoval Pan Bean!

    Málokdo to už dneska ví, ale postava mlčícího neurotika neměla od začátku vždy stejné jméno. Seriál se původně jmenoval Pan Bílý. Tvůrci si názvem nebyli jisti a hledali příjmení, která má něco společného se zeleninou. Na chvíli se sice shodli na panu Květákovi, ale nakonec přece jen vyhrál pan Bean, což v angličtině znamená pan Fazole.

    Rowan Atkinson jako Mr. Bean
    Autor: Bontonfilm

  • 11.

    Galerie

    Fotogalerie
    37 fotografií
    Video
    Video se připravuje ...

    Podívejte se na striptýz Mr. Beana! Ukázal svého medvídka! Tomáš Sovinský

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy