Hvězda snímků Bonnie a Clyde (1967), Třpyt v trávě (1961) nebo Milostná aféra (1994) Warren Beatty má na krku závažné obvinění. Žena jménem Kristina Charlotte Hirschová (63) na něj v pondělí podala žalobu k Nejvyššímu soudu v Los Angeles; v době jejího dospívání v 70. letech ji slavný herec údajně pohlavně zneužíval. 

Dvojice se měla setkat na natáčení v roce 1973, když bylo Kristině pouhých čtrnáct let. Beattymu prý školačka okamžitě padla do oka. Podle žaloby, kterou ve středu zveřejnil web Variety, měl herec opakovaně komentovat její vzhled, a dokonce jí dát své telefonní číslo.

Pomáhal jí s úkoly a bral ji na hotel

V průběhu následujícího roku pak dívce opakovaně volal, bral ji s sebou na projížďky autem, pomáhal jí s domácími úkoly a zval ji do svého hotelového apartmá. 

Hirschové tehdy bylo 14, později 15 let. Beattymu bylo kolem 35. Ani to ho ale nezastavilo, aby s dívkou opakovaně zaváděl řeč na ztrátu jejího panenství. „Použil svůj status dospělé hollywoodské filmové hvězdy, aby ji dotlačil k opakovaným sexuálním stykům – včetně orálního sexu, simulovaného sexu a nakonec i k pohlavnímu styku v době, kdy byla nezletilým dítětem,“ stojí v obžalobě.

Hirschová obvinila Beattyho z takzvaného „groomingu“ – tedy navazování vztahu s dítětem za účelem jeho zneužití. Slavný herec podle ní nebral v potaz její bezpečnost ani její práva a jednal se sobeckými a zlými úmysly. 

Zneužívání má mít trvalé následky

Žena byla prý jako školačka z pozornosti, kterou jí věnovala světoznámá celebrita, nejprve nadšená a věřila, že spolu mají romantický vztah. Nakonec ale zneužívání mělo vést k problémům s důvěrou v dalších vztazích a způsobit ženě potíže při interakcích s lidmi v pozici autority. Za psychické a emocionální strádání dnes požaduje odškodné. 

Žalobu na herce podala v rámci kalifornského zákona z roku 2019, který otevřel tříleté časové okno, během kterého je možné vytáhnout k soudu případy sexuálního zneužívání dětí, jež by jinak byly promlčeny. Toto období skončí 1. ledna 2023. 

Hirschovou zastupují právnické špičky Michael Reck a Michael Finnegan z advokátní kanceláře Jeff Anderson & Associates. Firma už se v minulosti zabývala mnoha případy sexuálního zneužívání dětí, například v rámci katolické církve či amerických skautů.

Video
Video se připravuje ...

Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu? Videohub

Fotogalerie
51 fotografií