„Zchudlý“ miliardář Kanye West, který si nyní říká Ye, má zřejmě ty nejoddanější fanoušky na celém světě. Když po sérii antisemitských výroků (ve kterých vyjádřil své přesvědčení, že Židé ovládají společnost i média a důrazně naznačil, že je proti nim vysazený) přišel kvůli ztrátě obchodních partnerů a zakázek o miliony dolarů, ochotně mu ihned přispěchali na pomoc. 

Na internetových stránkách se okamžitě vyrojila řada finančních sbírek, které mají umělci pomoci získat ušlé zisky zpátky. „Udělejme z Kanyeho zase miliardáře,“ vyzývají v popiscích. A jakkoli to může být pro někoho nepochopitelné, lidé skutečně do těchto sbírek přispívají. 

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jaký zájem fotografů vzbudí jen cesta malé dcerky Kim Kardashian na hodinu baletu. Youtube

Netrvalo dlouho a reakce ze strany čím dál větší skupiny rapperových odpůrců na sebe nenechala dlouho čekat. Platformy, na kterých sbírky probíhají, jako například stránku GoFundMe, zaplavily protikampaně! Lidé spouští vlastní profily se stále se opakující stejnou žádostí: „Udělejte miliardáře raději ze mě!“ 

Řada lidí v popiscích u sbírek uvádí, že slavný rapper peníze nepotřebuje, či si je dokonce ani nezaslouží. Častý argument je i ten, že by se na Kanyeho muselo vybrat skutečně hodně peněz, zatímco jim prý postačí jen trošička... A v neposlední řadě se objevují samozřejmě také ti, kdo vyzívají, aby lidé pomohli raději nemocným dětem. 

Pravdou nicméně zůstává, že profily vzniklé v reakci na sbírku pro rappera toho moc nevydělávají. Jen málokterý se dostane přes 5 dolarů (124 korun) a přes 25 dolarů (620 korun) už nejde prakticky žádný. Je také otázka, kam a ke komu se vybrané peníze vlastně dostanou... A to nejen u darů „pro děti“, ale i v případě údajných sbírek pro rappera. 

Fotogalerie
178 fotografií