Přestože herec Michael Kopsa neměl štěstí na velké hlavní role, i tak účinkoval ve více než 200 filmech a seriálech. Většinou šlo o příběhy s mysteriózní a sci-fi tematikou. Kromě výše zmiňovaných Akt X či Hvězdné brány, kde vystupoval jako generál Kerrigan, se objevil třeba ve snímcích Zrození planety opic, Apollo 18, Strážci - Watchmen nebo Fantastická čtyřka. Bohužel však již nějakou dobu bojoval s vážnou chorobou, která ukončila jeho život předčasně.

Smutnou zprávu o jeho úmrtí oznámila světu jeho exmanželka. „Skvělý Michael Kopsa navždy odešel 23. října 2022 kvůli nádoru na mozku. Byl to neuvěřitelný divadelní a televizní herec, dabér, tesař, hudebník a malíř. A hlavně to byl velmi milující otec naší dcery Nory. Budeš mi strašně chybět, můj drahý příteli,“ uvedla ve svém prohlášení truchlící ex-manželka Lucia Frangioneová (53), taktéž herečka.

Video
Video se připravuje ...

Poslední řada seriálu Akta X Youtube.com/Fox

Přestože jej tato choroba sužovala již řadu let, snažil se do poslední chvíle věnovat svému zaměstnání. Šlo totiž o práci, kterou miloval. V roce 2020 se ještě objevoval v seriálu Scared Lies, minulý rok měl premiéru akční film American Badger, v němž si také zahrál. Tento snímek, jenž podle fanoušků nepatřil mezi ty nejpovedenější, se stal bohužel jeho posledním filmem...

Fotogalerie
30 fotografií