Leslie Jordan zemřel podle informací webu TMZ.com v pondělí ráno, a to poté, co během jízdy svým BMW prodělal dosud nezjištěnou zdravotní komplikaci. Posléze s největší pravděpodobností zkolaboval a z toho důvodu naboural. Bylo mu přitom teprve 67 let.

Kromě televizní práce, tedy především rolí v seriálech Will & Grace, Hearts Afire, The Cool Kids nebo American Horror Story či filmech Černobílý svět (The Help) či Lyžařská hlídka (Ski Patrol), byl známý i díky instagramu, kde měl téměř 6 milionů fanoušků. 

V době covidu totiž nelenil a začal natáčet vtipná videa různých činností. Například se natočil, jak tančí po vzoru mažoretek. Na posledním zveřejněném videu, které vzniklo v neděli, tedy den před jeho skonem, Leslie zpíval hymnu. V loňském roce ho také ocenili cenou, dostalo se mu filmového a televizního ocenění asociace gay a lesbických kritiků zábavy.

„Svět je dnes bez lásky a světla Leslieho daleko temnějším místem. Poskytoval národu emocionální bezpečí v jednom z nejnáročnějších období,“ okomentoval hercovu smrt jeho agent David Shaul pro Washington Post. 

Na kolegu ale zavzpomínal i herec Sean Hayes alias potrhlý a excentrický gay Jack McFarland ze seriálu Will a Grace„Moje srdce je zlomené. Leslie Jordan byl jedním z nejzábavnějších lidí, s nimiž jsem měl tu čest pracovat. Každý, kdo se s ním kdy setkal, ho miloval. Nikdy nebude nikdo jako on. Unikátní talent s ohromným a starostlivým srdcem. Budeš mi chybět, drahý příteli,“ napsal na twitteru o Lesliem, co v seriálu ztvárnil postavu Beverlyho, velkého rivala Karen. 

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Somr (†88), herec s mimořádným nasazením Videohub

Fotogalerie
20 fotografií