Kdo by si neoblíbil malou Lucku, nejmladší ze sourozeneckého čtyřlístku, co se jako první vydala skrz skříň do kouzelné Narnie? Její představitelka, dnes sedmadvacetiletá Georgina Helen Henleyová, známější jenom jako Georgie, ovšem v soukromí prožívala docela jiný boj než ten na filmovém plátně. Když v osmnácti letech nastoupila na univerzitu v Cambridge, kde se chtěla věnovat studiu angličtiny, hned v šestém týdnu se jí podařilo nakazit nebezpečnou chorobou - nekrotizující fasciitidou.

„Tato vzácná infekce si málem vyžádala můj život a způsobila zkázu v celém mém těle. Aby nedošlo na amputaci mé levé paže, musela jsem podstoupit vyčerpávající invazivní operaci a později rozsáhlé rekonstrukce s kožními štěpy,“ svěřila se na instagramu, kde sdílela fotku ilustrující její slova. A skutečně, jednu její ruku pokrývají výrazné jizvy… „Trvalo mi dlouho, než jsem se fyzicky i psychicky uzdravila. Doufala jsem, že jednoho dne nastane ten správný čas o tom, co se stalo, mluvit. A to je dnes.“

Zatímco v soukromí neměla problém o svých jizvách hovořit, v mediálním světě je úzkostlivě skrývala. Vždy na sobě nosila kalhoty, aby mohla dát ruku do kapsy, zásadně nevycházela ven bez dlouhých rukávů, a když už, tak svou paži mívala často obvázanou. Na natáčení si pak musela pomáhat make-upem. „Průmysl, jehož jsem součástí, se často zaměřuje na velmi úzkou představu o tom, co se považuje za estetickou ,dokonalost‘, a já se bála, že mi mé jizvy zabrání v práci,“ pokračovala.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Georgie Henley (@georgiehenley)

Nakonec však pochopila, že se za své jizvy nemusí stydět. „Jsou mapou bolesti, kterou mé tělo vydrželo, a hlavně připomínkou mého přežití. Nemají vliv na mé herecké schopnosti. Dnes už jsem hrdá na to, že jsem člověk, který má v tomto odvětví viditelné jizvy,“ dodala Georgie s tím, že se díky tomuto přiznání cítí „poprvé po velmi dlouhé době konečně svobodná“.

V komentářích jí pak vyjádřili svou podporu nejenom fanoušci, ale i kolegové a kolegyně z umělecké branže.
Fotogalerie
35 fotografií