Herečka Anne Hecheová zemřela letos 11. srpna po šílené autonehodě, při které po nárazu jejího auta lehl popelem celý rodinný dům. Zanechala po sobě syny Homera Laffoona (20) a Atlase Tuppera (13). A právě Atlasův táta se po smrti své bývalé ucházel o její jmění.

U soudu vyhrál nejstarší syn

Argumentoval tím, že starší Homer je ve svých dvaceti letech ještě nevyzrálý, nemá navíc žádný stálý příjem a s penězi zachází nezodpovědně. Dá proto rozum, že by se o statky herečky měl starat on sám. U soudu rovnou požádal o svěření mladšího syna Atlase do výhradní péče. Do té doby byl legálně opatrovníkem svého mladšího bratra Homer. Soud v Los Angeles nyní Tupperovu žádost zamítl a Atlase svěřil do péče Homerovi. Zároveň zamítl i Tupperovu žádost o správu části dědictví syna Atlase po matce.

Rozhodnutí soudu samozřejmě Tuppera, jenž se s Hecheovou seznámil během natáčení drama seriálu Muži na stromech, vůbec nepotěšilo. Naštvanou reakcí si ale u soudu moc nepomohl. „Nekruťte na mě hlavou - a vyndejte si ruce z kapes,“ okřikl ho soudce Lee Bogdanoff.

Bitva o 10 milionů

Homerův právník Bryan L. Phipps zaslal po vynesení rozsudku webu Page Six písemné prohlášení: „Jsme potěšeni - ale ne překvapeni - dnešním ranním rozhodnutím soudu, kterým zamítl Jamesovu žádost, aby byl jmenován kolizním opatrovníkem Atlase. Těšíme se, že soud Homerovu žádost vyřeší na příštím slyšení, a mezitím bude Homer nadále pilně spravovat panství podle své pravomoci zvláštního správce.“ Žádost o správu matčina majetku podal Homer již v září a je pravděpodobné, že ji soud odsouhlasí. Slyšení kolem hereččiných statků proběhne 30. listopadu.

Webu Daily Mail Homer prozradil, že měla Anne Hecheová v době smrti majetek ve výši zhruba 400 tisíc dolarů, tedy něco přes 10 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Dominika promluvila o válce s manželem a vdovou Ivanou. A trauma Vlasty Chramostové. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
118 fotografií