Cooliův manažer Jarez Posey uvedl, že raper byl ve středu nalezen bezvládný na podlaze koupelny svého dlouholetého přítele. Příčiny úmrtí se vyšetřují, podle Poseyho mohlo jít o infarkt.

Podle informací CNN, která kontaktovala kapitána přítomného hasičského sboru, se vše odehrálo na ulici South Chesapeake Ave v 16:00 hodin místního času. Na místě ho pak měli 45 minut resuscitovat, bohužel neúspěšně. Policie zase potvrdila, že na místě nebyly nalezeny žádné drogy. Až pitva a toxikologické testy snad odhalí příčinu náhlé smrti světově proslulé hvězdy. „Jsme zarmouceni ztrátou našeho drahého přítele a klienta Coolia, který dnes odpoledne zemřel,“ zní v prohlášení umělcovy talentové manažerky Sheily Fineganové.

Coolio, vlastním jménem Artis Leon Ivey junior, se narodil roku 1963 a v 90. letech se stal jednou z největších osobností hiphopové scény. První sólové album vydal v roce 1994. Nejznámější singl Gangsta's Paradise, který zazněl ve filmu Nebezpečné myšlenky, je z roku 1995. V roce 1996 navštívil Coolio Českou republiku. Zanechal po sobě šest dětí a bývalou manželku.

Za známého rappera truchlí i slavné osobnosti. „Život je příliš krátký. Jak někteří z vás možná vědí, měla jsem to štěstí, že jsem s ním pracovala na filmu Nebezpečné myšlenky v roce 1995. Vyhrál Grammy za svou brilantní píseň k soundtracku - což byl podle mě důvod, proč náš film dosáhl takového úspěchu. Pamatuju si, jak byl především laskavý. Po 30 letech mě pořád mrazí, když slyším tu písničku. Posílám lásku a světlo jeho rodině. Odpočívej v moci, Artis Leon Ivey Jr. ❤️“ napsala na svém profilu herečka Michelle Pfeifferová (64) a sdílela k tomu videoklip s Cooliovou nejslavnější písní Gangsta's Paradise.

Video
Video se připravuje ...

Freddie Mercury – výjimečný zpěvák změnil pohled na hudbu i na nemoc AIDS Videohub

Fotogalerie
19 fotografií