Když se dnes řekne jméno Alec Baldwin (64), asi každý si ihned vybaví tragický incident z natáčení westernového filmu Rust, během kterého Baldwin omylem zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou (†42).

Baldwin vinu necítí

Od chvíle, kdy se informace o tragédii dostaly na veřejnost, herec tvrdil, že za ni nemůže. Během rozhovoru s Georgem Stephanopoulosem v prosinci 2021 tvrdil, že nikdy „nestiskl spoušť“, jen natáhl zbraň a posléze z ní vyšla kulka. Vyšetřování FBI ovšem tvrdí něco jiného – Baldwin prý spoušť zmáčknout musel..

Ostrá nábojnice každopádně na natáčení neměla co dělat, natož v pistoli, která se používala jako rekvizita. Ačkoli byl Baldwin smrtí Hutchinsové velmi zasažen, vždy trval na tom, že se vinen necítí – přestože to byl právě on, kdo v osudný moment držel zbraň. „Cítím, že někdo je zodpovědný za to, co se stalo, a nemůžu říct, kdo to je, ale vím, že to nejsem já,“ nechal se slyšet. 

Nyní, téměř rok po incidentu, Baldwin ztratil trpělivost s vyšetřováním a rád by prý konečně očistil své jméno. „Jsem hluboce, hluboce, hluboce naštvaný a zahořklý kvůli tomu, jak pomalý ten proces byl,“ řekl v podcastu The Chris Cuomo Project americkému novináři Chrisi Cuomovi (52).

»Všichni ví, čí je to vina«

„Potřebuji, aby lidé pochopili, co se skutečně stalo... Chci, aby věděli pravdu,“ sdělil posluchačům. 

„Vím, že každý člověk, který na place byl, ví, co se stalo. Lidé, kteří o tom, co se stalo, mluví nejhlasitěji, nebo spekulují o tom, co se stalo, na natáčení vůbec nebyli,“ postěžoval si Baldwin. „Všichni, kdo tam byli, přesně vědí, co se stalo. Přesně vědí, kdo za to může,“ uvedl herec. Žádnou osobu ale nejmenoval. 

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Fotogalerie
65 fotografií