Slovenská herečka Gabriela Škrabáková, známá například z filmu Paralelní světy nebo ze seriálu Panelák, se už pět let soudí se svým exmanželem, podnikatelem Walterem Kreutzem. Předmětem sporu jsou hlavně společné děti: synové Filip (17) a Marcus (10). 

Disneyland versus Dubaj

Malý Marcus nedávno oslavil narozeniny a oba rodiče pro něj chtěli zorganizovat něco výjimečného. Tady ovšem nastal kámen úrazu! Zatímco Kreutz podle slovenského listu Plus 7 dní zařídil a zaplatil výlet do francouzského Disneylandu, Škrabáková se syny frnkla do Dubaje. 

V době dovolené měl být přitom podle rozhodnutí tři dny v péči otce. „Zmařila nám tím třídenní pobyt v Disneylandu, který jsem měl pro syny připravený a zaplacený. Chtěli jsme tam oslavit Marcusovy desáté narozeniny,“ postěžoval si Kreutz Plusce. 

Potíže s domluvou

Škrabáková má na celou věc úplně jiný názor. „Jaký únos, prosím vás? Styk s Marcusem si mohl nahradit výměnou za následující víkend po našem návratu. Informovala a prosila jsem ho o to už v únoru, tedy tři měsíce dopředu,“ rozčiluje se herečka. 

Na důkaz svých tvrzení poskytla Škrabáková médiím i společnou e-mailovou komunikaci. Z té je patrné, že 11. února skutečně exmanžela o plánované dovolené informovala.

Kolize dovolených

„S Marcusem jsme o jeho oslavě hodněkrát mluvili a spolu jsme se těšili, že mu připravím něco výjimečného. Proto jsem mu na můj víkend připravil překvapení, výlet do Disneylandu. A protože vím, že by měl největší radost, kdybychom tam byli celá rodina, plánoval jsem pozvat i tebe,“ odpověděl jí ale Kreutz. „Opakovaně tě prosím o změnu jediného víkendu. Prosím tě o to tři měsíce dopředu,“ zareagovala Škrabáková. 

Zatímco Kreutz považoval věc za uzavřenou, Škrabáková zřejmě taky. Každý ale po svém. Herečka o plánovaném vycestování informovala sociálku, kolizního opatrovníka i soud, aby předešla případným tahanicím. K těm ale stejně došlo. 

Zasáhla policie

Kreutz stále počítal s výletem do Francie. Když si přišel pro syna, nikdo doma ale nebyl. „Za čtyři hodiny jsme měli letět do Francie do Disneylandu. Letenky, hotel, objednaný dort, všechno propadlo,“ stěžuje si otec. Podle herečky ale nic nekoupil a „říká hlouposti“. Zároveň dodala, že jí kvůli exmanželovi propadlo už několik letenek a dovolených a nikdy jí žádnou škodu nenahradil. 

Incident musela nakonec řešit i policie. „Na policii byl nejen ve čtvrtek, ale i dva dny před tím, a tvrdil jí, že neví, kde jsme. Přitom mi přes aplikaci WhatsApp posílal možnosti letů na čtvrtek z Dubaje do Vídně. Marcusek byl v době, kdy mi volala policie, se mnou a měl z toho velmi nepříjemný stresující zážitek. Jistě to neprospívá ani jeho vztahu s otcem,“ zhodnotila Škrabáková.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Upřímná zpověď Taťány Kuchařové: Pracovali jsme na miminku a on mě podváděl s Písařovicovou! Markéta Reinischová

Fotogalerie
34 fotografií