Málokterý český novinář měl možnost si půl hodiny povídat s okouzlujícím hercem Johnnym Deppem. Mezi tu hrstku lidí se počítá i Veronika Bednářová z Reflexu, která se s ním setkala během MFF Karlovy Vary v srpnu 2021. „Za půl hodiny nelze určit charakter člověka, ale poznáte jeho charisma. V tomto případě ho byla plná celá místnost,“ popisovala novinářka své pocity ze setkání. Z Johnnyho Deppa cítila ještě něco navíc - smutek.

Na Karlovy Vary totiž přijel v době, kdy se chystal velký soud mezi ním a Amber Heard, v sérii velkofilmů Fantastická zvířata byl nahrazený Madsem Mikkelsem, práci na jiných velkofilmech nedostával, a tak alespoň natáčel nezávislé filmy pro svou produkční společnost. Ve Varech představil dokument „Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem“ a film „Minamata“. Přes všechny problémy se ale nevzdával. Bednářové se v rozhovoru svěřil, že pořád má sílu bojovat o očištění svého jména. Co ale následovalo, muselo překvapit i jeho samotného.

Nitro hvězdného páru

Dne 11. dubna začal soud, který neměl prokázat, že někdo někoho napadal, ale měl rozseknout, zda Johnnymu Deppovi nebylo poškozené dobré jméno. V dubnu 2017 nejprve The Sun publikoval text, kde ho označil za násilníka a o rok později ho Amber Heard ve Washington Post nepřímo píše jako o násilníkovi. To se Deppovi nelíbí a Hollywoodská reality show začíná.

Na povrch vyplouvaly nejrůznější detaily z jejich života. Johnny Depp se přiznal z dlouhodobého užívání drog a pití alkoholu, Amber zase obvinil z manipulace a ona jeho z fyzických útoků. „Překvapivé pro mě je, že oba měli u soudu psychologické posudky a oba v nich měli negativní záznamy. Amber tam měla dokonce uvedeno, že má histerionskou poruchu,“ říká Veronika Bednářová. Tato porucha se projevuje kupříkladu dramatizací banálních konfliktů, teatrálností, manipulací apod. Depp míval naopak záchvaty vzteku.

Konec MeeToo?

Zastánci Amber Heard v nejrůznějších komentářích psali, že tento soud přinesl konec hnutí MeeToo. To dle Bednářové však není pravda, může to ovšem řadu obětí domácího násilí odradit: „Jestli je na tom zrníčko pravdy, že k napadení u nich docházelo, tak je zde určité nebezpečí, že si budou oběti domácího násilí budou říkat, že k soudu raději nepůjdou,“ myslí si novinářka Reflexu. Podle ní tyto ženy vidí, že Amber investovala do celého soudu hodně peněz a nakonec prohrála, a to je jeden z důvodů, který je může odradit.

Z rozhodnutí poroty se nakonec těšil Johnny Depp, ale podle Veroniky Bednářové není jasné, jestli se mu velké role navrátí. Amber Heard se má v březnu 2023 objevit v pokračování Aquamana, kde ale její scény tvůrci sestříhali na pouhých deset minut. Jak bude dále obsazovaná, nelze podle novináky odhadnout. „Je to jeden z prvních případů, kdy je zde pokus o zrušení člověka, který může být částečně také obětí. Nejsmutnější na tom je, že oběťmi jsou oba,“ uzavírá rozhovor publicistka.

Jak celá kauza vznikla a proč se bude Johnny Depp soudit, prozradila novinářka Reflexu Veronika Bednářová v Blesk Podcast:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Depp a Heard jako show roku. Oběťmi se stali oba Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
92 fotografií