V Česku je již 18 let zavedenou značkou a je držitelem ocenění Český lev za vedlejší roli ve filmu Modelář. To však Jiřímu Mádlovi nestačí a chtěl by získat velké role i v zahraničí. Proč zrovna Itálie?

Podle Jiřího Mádla mají italská i německá kinematografie vše, co má kinematografie mít. Jsou velmi pestré a nabízejí nejrůznější škály filmů. „Zkoušel jsem to i v anglickojazyčném prostředí, ale tam je to tak zvláštně rozebraný trh. Agenti mají strašně velkou sílu. Zkoušel jsem to, ale je to strašně přepálené prostředí, velmi konkurenční. Myslím si, že italský a německý trh jsou blíž tomu našemu,“ vysvětloval Jiří Mádl v podcastu.

Zpátky na konkurz

To, že musí opět čekat mezi méně slavnými hereckými kolegy, místo toho, aby zůstal „u jistého doma“, nevnímá jako nevýhodu: „Beru to jako super úspěch, protože mi chodí fakt velké role a důvěřují mi,“ říká nadšeně a vzápětí vysvětluje: „Ještě jsem se tam neprosadil. Co se mi zatím daří, je dostávat se na konkurzy na velké role a jít do finále. Nic jsem tam ale nenatočil. Nechci znít hloupě, že o tom moc mluvím,“ dodává.

Doposud dostává nabídky na role cizinců, ale jsou to prý hezký role. V pořadu Host Lucie Výborné prozradil, že se režisér projektu nejmenované streamovací služby rozhodoval mezi ním a dalším kandidátem na roli mafiánského bose. Lukrativní job nedostal, ale filmový pás kvůli tomu Mádl nepálí. „Kdyby mi to nevycházelo několik let, tak bych byl asi frustrovaný, ale teď jsem tam rok a půl, tak mě to zatím strašně baví. Už jen být ve finále, mluvit s těmi režiséry, je super,“ říká závěrem.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Mádl se vrátil ke konkurzům. Chce hrát velké role v Itálii. 

Fotogalerie
36 fotografií