"Kevin Spacey Fowler, narozený 26. července 1959, byl dnes formálně obviněn ze čtyř případů sexuálního napadení tří mužů. Byl také obviněn, že přiměl osobu k penetrační sexuální aktivitě bez souhlasu," uvedla londýnská policie.

"Ve čtvrtek 16. června v 10:00 hodin (11:00 SELČ) se má dostavit k westminsterskému magistrátnímu soudu," dodala policie. Obvinění bylo vzneseno poté, co trestní řízení proti 62letému Spaceymu koncem května schválila britská královská prokuratura.

Podle policie k útokům došlo od března 2005 do dubna 2013 - ke čtyřem v hlavním městě a k jednomu v hrabství Gloucestershire. Jednalo se o jednoho muže, kterému je nyní 40 let, a dva muže, kterým je nyní 30 let.

Herec známý z filmů Sedm nebo Americká krása se na podzim 2017 na vrcholu kampaně MeToo stal jedním z hlavních terčů obvinění po vypuknutí skandálu kolem producenta Harveyho Weinsteina. Ze sexuálního obtěžování jej nakonec nařkly tři desítky mužů, k soudu se zatím dostal jediný případ. V něm nakonec prokuratura v roce 2019 obvinění stáhla.

Herec přišel o řadu rolí. Filmová společnost Netflix jej vyhodila ze seriálu Dům z karet, režisér Ridley Scott vystřihl jeho postavu z téměř hotového filmu Všechny prachy světa a scény přetočil s Christopherem Plummerem.

Video: Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu Ivan Hladík, Jan Jedlička

Fotogalerie
24 fotografií