Psycholožka Curryová, kterou najal právní tým Johnnyho Deppa (58), v úterý 26. dubna u soudu popsala svá setkání s Amber Heardovou. S hvězdou Aquamana se setkala při dvou příležitostech 10. a 17. prosince 2021. 

Odbornice uvedla, že v rámci svého posudku s Heardovou strávila 12 hodin, prostudovala dokumenty k případu, lékařské záznamy, historii psychiatrické léčby, a audio i video záznamy.

Dvě poruchy osobnosti

Její zjištění pak ukazují na dvě diagnózy, a to histriónskou poruchu osobnosti a hraniční poruchu osobnosti. Nejde přitom o nemoci, které by se daly brát na lehkou váhu. Lékařka definovala osobnost jako soubor vlastností, které určují, jak se cítíme, myslíme a jednáme, a porucha osobnosti je jejich dysfunkce. 

Diagnózu Curryové prý podporuje fakt, že Heardová „externalizuje vinu“, soudí ostatní a má problémy se vztekem. Lidé s hraniční poruchou podle ní vykazují „zoufalý strach z opuštění“, kvůli kterému se pokouší udržet si partnera i extrémními prostředky. 

Panický strach z opuštění

Podle doktorky jsou lidé s touto diagnózou schopni udělat skoro všechno, aby si partnera udrželi. Může jít o nátlak, vyhrožování, sebepoškozování i domácí násilí. Vztek přichází například ve chvílích, kdy partner potřebuje svůj vlastní prostor. Nemusí ani udělat nic špatného; člověk s hraniční poruchou osobnosti si signály často vyloží jinak a vybuchne kvůli naprosté maličkosti. Pro partnera je pak velmi náročné takové chování snášet. 

Častou taktikou jsou také výhrůžky právními oplétačkami. „Mohou říct, že požádají o soudní zákaz styku, nebo toho druhého obviní z domácího násilí. Nebo to mohou opravdu udělat, aby zabránili partnerovi v odchodu,“ tvrdí Curryová. 

Dvě strany jedné mince

Psycholožka pak u soudu uvedla, že hraniční a histriónská porucha jsou v podstatě dvě strany téže mince. Člověk s histriónskou poruchou osobnosti bytostně touží po pozornosti. Když ji nemá, cítí se pak velmi podobně, jako pacient s hraniční poruchou – prázdně a bez smyslu vlastní hodnoty. 

Dr. Curryová dále uvedla, že nemá certifikaci správní rady a že nikdy předtím nevypovídala o násilí mezi partnery. V oboru však pracuje asi 15 let, přičemž zhruba polovina její praxe se zaměřuje na párovou terapii.

VIDEO: Amber Heard s bývalým manželem Johnnym Deppem na Heaven Gala 2016

Video
Video se připravuje ...

Amber Heard s bývalým manželem Johnnym Deppem na Heaven Gala 2016 Youtube.com

Fotogalerie
118 fotografií