Seriál Alf, který humorně popisoval soužití obyčejné americké rodinky a jednoho chlupatého mimozemšťana z planety Melmac 12, byl neodmyslitelnou součástí televizní zábavy 90. let. Milovaly ho tisíce lidí po celém světě. Ale fanoušky v těchto dnech zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku 93 let totiž zemřela herečka, která v něm ztvárnila výraznou a nezapomenutelnou postavu - zvědavou sousedku Raquel Ochmonekovou. 

Podle portálu TMZ americká herečka Liz Sheridanová naposledy vydechla v pátek 15. dubna, ve 2:30 ráno, v klidu a ve spánku. Dáma, která se proslavila především jako Jerryho matka v seriálu Show Jerryho Seinfielda, zemřela přirozenou smrtí pouhých 5 dní poté, co oslavila 93. narozeniny. Zničený herec, jemuž bude za pár dní již osmašedesát let, po jejím skonu zveřejnil na svém twitteru jejich společnou fotku s dojemným vyznáním.

Uvedl totiž, že Liz pro něj byla „vždy tou nejmilejší a nejmilejší televizní mámou, jakou si syn může přát. Pokaždé, když přišla na naši show, byl to pro mě ten nejpříjemnější pocit. Měl jsem ohromné štěstí, že jsem ji mohl poznat.“

VIDEO: Znělka seriálu Alf

Smutnou zprávu o hereččině skonu potvrdila zahraničním médiím Amanda Hendonová, její dlouholetá přítelkyně. Další podrobnosti, anebo příčinu smrti, však neuvedla. Naopak zmínila, že Sheridanová byla „vždy velmi vděčná svým fanouškům a cítila se být požehnanou, že si směla užít desítky let práce v zábavním průmyslu“. Do toho spadalo i její účinkování v one-woman show Mrs. Seinfeld zpívá, odkazující na její nejslavnější roli.

Hrála ale i v seriálech A-Team, Chlapi sobě nebo Vražedná čísla, a v 70. letech byla hvězdou na Broadwayi. Objevila se tam jak v divadelních hrách, tak i v muzikálech - v představeni Happy End hrála s oscarovou herečkou Meryl Streepovou (72) po boku.

Fotogalerie
16 fotografií