Že manželství slavných nikdy dlouho nevydrží? No, jak kdy. Švédský hudebník Björn Ulvaeus, člen legendárního uskupení ABBA, hlásí rozvod se svou manželkou Lenou Ulvaeusovou, bývalou moderátorkou, až po dlouhých 41 letech. „Po mnoha nádherných a rušných letech jsme se rozhodli, že každý z nás půjde vlastní cestou,“ citoval prohlášení známého muzikanta britský deník Daily Mail. A jak už to bývá, oba by si přáli zůstat i nadále blízkými přáteli a účastnit se rodinných oslav svých vnoučat a různých svátků.

Björn Ulvaeus je jedním ze čtyř členů formace ABBA, která má na kontě hity jako Mamma Mia, Waterloo či Dancing Queen. Na vrcholu slávy v 70. letech byl několik let ženatý s kolegyní ze skupiny Agnethou Fältskogovou (71), jejich manželství však trvalo pouhých 8 roků. Přesto z něj vzešly dvě děti – syn Peter Christian (44), jenž je zpěvákem, a dcera Linda (49), která se také věnuje muzice. Po slavných rodičích zkrátka podědili hudební nadání. Rozpad vztahu Björna a Agnethy tehdy fakticky znamenal konec skupiny, k němuž došlo, byť jenom na čas, v roce 1982.

VIDEO: Hudební hit Mamma Mia! 2 byl poskládaný z písní legendární skupiny ABBA

Video
Video se připravuje ...

Hudební hit Mamma Mia! 2 byl poskládaný z písní legendární skupiny ABBA. Universal Pictures, INT

Krátce poté, co se Björn rozešel s Agnethou, zamiloval se do plavovlasé modetátorky Leny Källersjöové, která jeho ex jako kdyby z oka vypadla. A byla to láska jako trám, jelikož se vzali velmi krátce po seznámení, pouhých šest měsíců po Björnově rozvodu. Také jejich svazek nebyl bezdětný – mají spolu dvě dcery, Annu (35) a Emmu (39), a díky nim také i nějaká ta vnoučátka.

ABBA, hudebně aktivní v sedmdesátých a osmdesátých letech, a od roku 2016 až dosud, vydala loni v listopadu nové album Voyage, první za uplynulých 40 let. Skupinu tvoří ještě Benny Andersson (75) a Anni-Frid Lyngstadová (76). I ti byli mimochodem jednu dobu manželé.

Fanoušci nyní zuřivě spekulují, zda to, že rozchod Björna s Lenou nastal jen několik měsíců poté, co hudebník znovu začal spolupracovat se svou bývalou manželkou a spoluhráčkou z ABBA, je pouhou náhodou... anebo ne. Ostatně ne nadarmo se říká, že stará láska nerezaví...

I když v osmdesátých letech Björn a Agnetha popisovali svůj rozchod jako „šťastný rozvod“, známá blondýnka později přiznala, že se cítila zcela zničená a musela se obrátit na odborníky, aby situaci psychicky zvládla. Bolest z rozchodu byla zvěčněna v nestárnoucím hitu The Winner Takes It All.

Fotogalerie
33 fotografií