Čtveřice Agnetha Fältskogová (71), Björn Ulvaeus (76), Benny Andersson (74) a Anni-Frid Lyngstadová (75) vydala svůj dosud poslední singl v roce 1983, její písně však stále milují všechny generace. Zpráva o možném comebacku proto fanoušky zvedla ze židlí.

Dlouhé čekání

„ABBA konečně chystá návrat, příští pátek plánují vypustit první novou hudbu po 39 letech. Je to fakt něco,“ prozradil zdroj z jejich okolí. „Všichni z nich na tenhle okamžik čekali tak dlouho, že se musí štípat, jestli se jim to nezdá,“ dodal. „Nahráli jsme nové album,“ potvrdili informaci v živém přenosu i 76letý Björn Ulvaeus a 74letý Benny Andersson, představitelé mužské poloviny legendární čtveřice. Příští rok v Londýně prý chystají i digitální koncert.

VIDEO: Nová písnička ABBY s názvem Don't Shut Me Down

Album s názvem Voyage podle agentury AP vyjde 5. listopadu, v květnu příštího roku bude následovat série koncertů, na kterých však členové kapely vystoupí pouze virtuálně jako hologramy.

„Na jaře 1982 jsme si dali pauzu a teď jsme se rozhodli, že je na čase ji ukončit,“ uvedla ABBA v prohlášení. „Říká se, že čekat víc než 40 let mezi deskami je neuváženost, takže jsme nahráli pokračování k The Visitors,“ dodala skupina.

Právě album The Visitors z roku 1981 bylo dosud posledním z repertoáru švédské čtveřice. Skupinu založili počátkem 70. let Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami Agnethou Fältskogovou a Anni-Fridou Lyngstadovou. Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA po celém světě prodala stovky milionů alb a singlů, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

VIDEO: ABBA má stále víru a odtajnila novou píseň I Still Have Faith In You... Jak se vím líbí?

Návrat v čase

Skupina chystá show ABBA Voyage, kde promítne nový dokument o svém návratu na scénu a přidá i speciální koncert, na němž místo členů vystoupí hologramy »Abbataři«, počítačově omlazené verze jich samých. „Abbataři zahrají a promluví k publiku. Bude to jako vrátit se v čase,“ popsal zdroj. „Fanoušci by si měli držet klobouky, protože tohle bude divoká jízda,“ dodal.

VIDEO: Aničky křest: Táta přišel, mámu nepozvala! A proč František vydělával více než Jan

Video
Video se připravuje ...

Aničky křest: Táta přišel, mámu nepozvala! A proč František vydělával více než Jan. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
15 fotografií