Tento den zřejmě nebyl k létání nakloněn. Drama začalo krátce po 10:20, kdy letadlo za 66 milionů liber (což v převodu dělá neuvěřitelnou 1 miliardu a 932 milionů českých korun) odletělo z letiště do New Yorku. Asi hodinu od startu letadlo utrpělo selhání hydrauliky, a tak se piloti rozhodli raději přistát, aby zbytečně neohrozili životy nejen své, ale ani posádky a také interpreta hitů Your SongRocket ManCan You Feel the Love Tonight, známý z disneyovky Lví král, či Candle in the Wind, což je píseň, která zazněla na pohřbu princezny Diany (†36).

Podle britského deníku The Sun musel pilot pro přiblížení k pobřeží Anglie zatočit proti směru hodinových ručiček. Rádiem také oznámil řízení letového provozu, aby vyhlásil nouzové přistání. Posádky sanitky a policie byly zalarmovány v 11:19 a na letiště Farnborough okamžitě vyrazily hasičské jednotky. Tím ovšem martyrium nekončilo - letadlo, které zdobí velké „E“ na boku, muselo dvakrát přerušit své manévry kvůli silnému větru bouře Franklin, jež v ten den zuřila.

VIDEO: Takhle to Elton John v roce 2013 rozjel v Praze!

Video
Video se připravuje ...

Takhle to Elton John v roce 2013 rozjel v Praze! David Turek, Marek Pátek

„Hrozné počasí a epické poryvy téměř znemožňovaly přistání. Dva pokusy o přistání se nezdařily, s tryskáčem to lomcovalo. Bylo hrozné se na to dívat, místo s Eltonem byste si v tom letadle v tu chvíli asi za nic nevyměnili,“ citoval deník očitého svědka, instalatéra Philipa Thomsona. „Poté, co se objevila zpráva, že má Elton potíže, se shromáždil na letišti dav. Letadlu se povedlo přistát až na třetí pokus a všem přihlížejícím se mocně ulevilo.“

Letiště Farnborough odmítlo nouzovou situaci komentovat. Stejně tak i zástupci sira Eltona se prozatím k celému incidentu, který stál slavného zpěváka málem život, nikterak nevyjádřili. Sám Elton John byl sice tím, co prožil, notně otřesen, přesto se však zachoval jako skutečný profesionál. I po této děsivé zkušenosti trval na dalším letu do Spojených států, aby stihl svůj večerní koncert v Madison Square Garden. Toto vystoupení se konalo v rámci jeho celosvětového turné nazvaného Farewell Yellow Brick Road Tour, jež muselo být kvůli koronavirové pandemii odloženo.

Fotogalerie
51 fotografií