Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pravá identita hvězd! Jak se jmenuje Katy Perry, Kim Cattrallová, Nicolas Cage či Elton Jonh?

/
  • Pravá identita hvězd! Jak se jmenuje Katy Perry, Kim Cattrallová, Nicolas Cage či Elton Jonh?
    8. ledna 2022 ● 17:00

    Že se pod uměleckými jmény Lucie Bílá či Marek Ztracený skrývá Hana Zaňáková a Miroslav Slodičák, to pro Čechy není žádné překvapení. Jak znějí ale skutečná jména některých zahraničních celebrit, jejichž pseudonymy se nám natolik zaryly pod kůži, že skoro nepochybujeme, že jsou vážně jejich pravá? Máme pro vás výběr alespoň několika z nich, která vás možná překvapí…

  • 1.

    Lady Gaga (35), zpěvačka

    Americká popová zpěvačka, skladatelka, klavíristka, textařka, herečka a hudební producentka Lady Gaga je skutečným jménem Stefani Joanne Angelina Germanottaová. Vděčí za něj svému italskému původu. 

  • 2.

    Eminem (49), rapper

    Slavný „bílý rapper“, americký hudební producent, herec a zakladatel nahrávací společnosti Shady Records vůbec není Eminem. Ani jedním ze svých tří jmen. Je totiž Marshall Bruce Mathers III.

  • 3.

    Katy Perry (36), zpěvačka

    Americká zpěvačka, textařka a hudebnice Katy Perry přišla na svět jakožto Katheryn Elizabeth Hudsonová. To by se však prý na první dobrou příliš podobalo jménu herečky Kate Hudsonové (42), zvolila si do svého uměleckého jména rodné příjmení své matky Perryové.

  • 4.

    Nicki Minaj (38), zpěvačka

    Nicki Minaj, známá textařka a zpěvačka v žánrech R&B a hip hop, sice pochází z New Yorku, její rodina má však indo-africký původ. Proto se jmenuje Onika Tanya Maraj-Pettyová.

  • 5.

    Marilyn Manson (52), zpěvák

    Marylin Manson. Americký hudební skladatel, filozof, malíř, kytarista, intelektuál a spisovatel, který dal vzniknout několika novým ideologickým směrům a v devadesátých letech 20. století spolu se skupinami, jako Nine Inch Nails, nebo Eurythmics, tvořili tzv. „Temnou kulturu“ populární hudby. V rodném listě má ale Brian Hugh Warner.

  • 6.

    Cardi B (29), rapperka

    Pod pseudonymem Cardi B se skrývá americká rapperka a herečka, která dříve pracovala jako striptérka. Díky tomu se dostala do povědomí veřejnosti jako internetová celebrita. Její skutečné jméno je ale Belcalis Almanzarová.

  • 7.

    Jamie Foxx (53), herec

    Jamie Foxx, americký herec, komik a zpěvák, jenž za hlavní roli ve filmu Ray vyhrál cenu BAFTA a Oscara za nejlepší mužský herecký výkon, také není Jamiem Foxxem. Jmenuje se totiž Eric Marlon Bishop.

  • 8.

    Reese Whiterspoonová (45), herečka

    Slavná „pravá blondýnka“ Reese Witherspoonová si vystačila pouze se zkráceninou svého jména. Známá herečka a filmová producentka, která se také zabývá charitativními projekty, je totiž celým jménem Laura Jeanne Reese Witherspoonová.

  • 9.

    Pink (42), zpěvačka

    Alecia Beth Mooreová. Tak se jmenuje dáma v hudebním světě známá spíše jenom jako Pink, stylizovaně psáno P!nk. Trojnásobná držitelka Grammy si prý tuto přezdívku vybrala proto, že když se jí stal nějaký trapas, vždy velice zčervenala.

  • 10.

    Olivia Wilde (37), herečka

    Irsko-americká herečka a modelka Olivia Wilde se svým uměleckým jménem nechala inspirovat u slavného spisovatele Oscara Wildea. Na rodném listě má totiž jméno Olivia Jane Cockburnová.

  • 11.

    Miley Cyrusová (28), zpěvačka

    Pravé jméno Miley Cyrusové je Destiny Hope Cyrus. „Destiny“ znamená v angličtině osud a „hope“ zase naději. Jméno Miley údajně vzniklo podle toho, že se v dětství pořád smála a tak jí všichni říkali Smiley - smíšek. Zkomolenina na Miley jí už zůstala.

  • 12.

    Bruno Mars (36), zpěvák

    Americký zpěvák, autor mnoha populárních písní a hudební producent Bruno Mars pochází z Waikiki. I proto přišel na svět jako Peter Gene Hernandez.

  • 13.

    Elton John (74), zpěvák

    Ani Elton John, anglický zpěvák, hudební skladatel a klavírista, se nepyšní tímto jménem od narození. Rodiče ho totiž pojmenovali Reginald Kenneth Dwight. Jméno Elton je podle saxofonisty Elton Dean a John zase po britském hudebníkovi. Titul „sir“, jímž se honosí, si ale zaslouží i tak.

  • 14.

    Winona Ryderová (49), herečka

    Americká herečka Winona Ryderová si své původní jméno Winona Laura Horowitzová změnila velice spontánně. Když se jí filmový agent ptal, jaké jméno chce mít v titulcích filmu, tehdy mladičká začínají herečka se nechala inspirovat skutečností, že její otec v tu chvíli právě poslouchal album Mitche Rydera.

  • 15.

    Vin Disel (54), herec

    Vin Diesel je americký herec, režisér, scenárista a producent zejména akčních filmů, a také jeden z nejlépe placených herců v historii. Muž, jehož nejznámější rolí je Dominic Toretto ve filmové sérii Rychle a zběsile, se ale jmenuje rodným jménem Mark Sinclair.

  • 16.

    Nicolas Cage (57), herec

    Nicolas Cage nechtěl, aby ho lidé spojovali se slavným strýcem, režisérem Francisem Fordem Coppolou (82), a tak si změnil jméno. Nicolas Kim Coppola si své nové jméno vybral podle postavy z marvelovských komiksů Lukea Cage.

  • 17.

    Whoopi Goldbergová (65), herečka

    Oproti Cageovi to vzala americká herečka, komička, zpěvačka a scenáristka, držitelka Oscara, Emmy, Grammy, Tony Award, Saturn Award a Zlatého glóbu Whoopi Goldbergová z gruntu. Její původní jméno totiž bylo Caryn Elaine Johnsonová, změnila si jej tedy kompletně.

  • 18.

    Meg Ryanová (59), herečka

    Rovněž americká herečka a producentka, která ve své době platila za velkou krásku a objevila se snad v každé druhé romantické komedii, zatímco nyní platí za odstrašující příklad plastické chirurgie, si změnila jméno. Původní Mary Margaret Emily Anne Hyraová se jí asi zdálo moc dlouhé...

  • 19.

    Joaquin Phoenix (46), herec

    Joaquin Phoenix, stejně jako jeho starší bratr River Phoenix (†23), si změnil jméno. V rodném listě má totiž napsané Joaquin Rafael Bottom, což se mu asi nezdálo dostatečně umělecké.

  • 20.

    Mila Kunisová (38), herečka

    Půvabná herečka Mila Kunisová pochází z židovské rodiny, a přišla na svět na Ukrajině. I to je důvod, proč pro americký filmový svět své jméno Milena Markovna Kunisová trošku zjednodušila...

  • 21.

    Natalie Portmanová (40), herečka

    Izraelsko-americká herečka Natalie Portmanová, co svůj filmový debut zažila ve třinácti letech ve francouzském filmu Luca Bessona Léon, si také změnila jméno. Narodila se totiž jako Neta-Lee Hershlag v roce 1981 v Jeruzalémě.

  • 22.

    Woody Allen (85), režisér

    Mnohonásobný držitel Oscara Woody Allen, filmový režisér, scenárista, spisovatel, dramatik, amatérský klarinetista, herec a komik, který v uměleckém světě působí více než 50 let, se doopravdy jmenuje - Allen Stewart Konigsberg.

  • 23.

    Helen Mirrenová (76), herečka

    Uznávaná herečka Hellen Mirrenová, má titul „dame“ a na kontě nejeden zajímavý film i filmová ocenění. Za výkon ve filmu Královna z roku 2006 obdržela Oscara, Zlatý glóbus i Cenu BAFTA pro nejlepší herečku v hlavní roli. I její jméno zní královsky - Ilyena Vasilievna Mironová.

  • 24.

    Kim Cattrallová (65), herečka

    Hvězda seriálu Sex ve městě Kim Cattrallová, kanadská televizní a filmová herečka britského původu, se ve skutečnosti jmenuje Clare Woodgateová.

  • 25.

    Milla Jovovichová (45), herečka

    Kolem jména herečky, modelky, zpěvačky a módní návrhářky Milly Jovovichové panuje spousta zmatků. Přestože se někde uvádí, že je to Milla Nataša Jovovich, v jejím rodném listě najdete jméno trošku jiné - Milica Bogdanovna Jovović. Stejně jako Mila Kunisová, i ona pochází z Ukrajiny.

  • 26.

    Galerie

    Fotogalerie
    126 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

AdamLatta: tak já jsem furt Adam jakože se Latta jmenuju!

(09. 01. 2022 18:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy