Přestože Belcalis Almanzarová, známá spíše pod svým uměleckým pseudonymem Cardi B, působí ve svých klipech jako drsňačka, se kterou hned tak něco nehne, ve skutečnosti to bude velice citlivá žena. Starosta města New York Eric Adams (61) ve středu oznámil, že rapperka, která za svou hudbu získala řadu cen, jako je například Grammy, nabídla finanční pomoc obětem požáru v Bronxu, kde sama před lety vyrůstala a pracovala jako striptérka.

„Jsem nesmírně hrdá na to, že pocházím z Bronxu, mám tam pořád spoustu členů rodiny, a také přátele, kteří tam stále žijí a pracují. Takže když jsem slyšela o požáru a všech těch obětech, věděla jsem, že musím udělat něco, čím bych pomohla,“ uvedla podle npr.org Cardi B ve svém oficiálním prohlášení. 

Mnoho obětí mělo vazby na Gambii a rodiny několika z nich je plánovaly pohřbít v jejich západoafrické rodné domovině. Podle kanceláře starosty se Cardi B zavázala uhradit náklady na repatriaci právě těch obětí, které budou pohřbeny v Gambii.

VIDEO: Podívejte se, jak to rapperka Cardi B rozjela na stagi.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to rapperka Cardi B rozjela na stagi. youtube.com/k.jachimowicz/BPŽ

„Nedokážu si představit bolest a trápení, které prožívají rodiny obětí, ale doufám, že teď, když se nebudou muset starat o náklady spojené s pohřbem jejich blízkých, jim to pomůže, aby se posunuli vpřed a uzdravili se. Posílám své modlitby a upřímnou soustrast všem, kterých se tato strašná tragédie dotkla,“ dodala pěnice k požáru, který byl za poslední tři desetiletí v New Yorku jedním z těch nejtragičtějších. Podle úřadů k němu došlo kvůli vadnému topení. 

Fotogalerie
70 fotografií