Bridget Malcolmová otevřela téma toxické kultury, kterou prý zažila při práci pro Victoria’s Secret. Australská modelka, která v letech 2015 a 2016 chodila po přehlídkových molech světoznámého giganta spodního prádla, v rozhovoru pro pořad 60 Minutes prozradila, že vedení Victoria’s Secret  na ni tlačilo, aby byla super hubená. V jednu dobu prý byla tak podvyživená, že jí trvalo „deset minut, než zvládla vyjít po schodech nahoru“. „Trpěla jsem poruchou příjmu potravy, spoléhala jsem na léky proti úzkosti, neustále jsem měla záchvaty paniky, byla jsem vyčerpaná,“ líčila své každodenní trápení.

„Moje tělo bylo podvyživené, moje mysl byla podvyživená, bylo to neúprosné. To, co tato společnost představovala pro mě a pro tolik dalších žen, bylo v té době extrémně vykořisťující. Připadalo mi to jako ovládání žen.“ Bridget, která je nyní zastánkyní duševního zdraví a spolupracuje s firmami, které ji nesexualizují a respektují ji, objevili modelingoví agenti, jak už to tak bývá, na ulici. Tehdy jí bylo pouhých 14 let. O  rok později jí její agent řekl, že potřebuje zhubnout... což vyústilo v její desetiletý boj s poruchami příjmu potravy.

VIDEO: Vystoupení Lady Gaga na přehlídka Victoria´s Secret v Paříži 2016

Video
Video se připravuje ...

Vystoupení Lady Gaga na přehlídka Victoria’s Secret v Paříži 2016 Youtube.com/LadyGagaVEVO/BPŽ

Jeden z nejlepších fotografů z Victoria’s Secret jí pak údajně řekl, že když bude ještě o trochu hubenější, splní se jí její velký sen a stane se modelkou této značky. „Byla jsem dítě, v té době jsem si ještě nevyvinula plný smysl pro identitu. Věřila jsem jim, a říkala jsem si, že bych byla hloupá, kdybych této příležitosti nevyužila...“ A skutečně. Čím byla štíhlejší, tím více měla nabídek. Jednou proto dokonce zkusila přestat úplně jíst a pila jen vodu. „Nejdéle jsem dokázala vydržet bez jídla tři dny. Musela jsem skončit, protože jsem neustále omdlévala,“ popsala modelka.

Ironií je, že si v té době neuvědomovala, že dělá něco špatně. Naopak. „Byla jsem na sebe naštvaná, protože jsem byla odhodlaná to zvládnout po dobu pěti dnů. Nemohla jsem ale fungovat, nemohla jsem se hýbat,“ krčila rameny Malcolmová. Navenek se sice  usmívala, ale uvnitř byla podle svých vlastních slov mrtvá. I to byl důvod, proč se nakonec rozhodla z tohoto kolotoče vystoupit. „Měla jsem strašný, prázdný pocit, že takhle bude vypadat zbytek mého života, pokud s tím teď něco neudělám...“ svěřila se deníku Daily Mail. Dodneška si prý tu a tam vyčítá, že neustálým cvičením a hladověním v podstatě promarnila deset let svého života...

Fotogalerie
86 fotografií