Benedict Cumberbatch, hvězda seriálu Sherlock, sdělila celému světu velice smutnou zprávu: Jeho sestra Tracy Peacocková prohrála svůj boj s chorobou, na kterou ještě stále lékaři nedokázali najít lék. Veřejnosti přitom nebylo známo, že se umělkyně, jíž se přezdívalo „Tracks“, potýká s rakovinou... A přece tomu tak bylo. „Bojovala s ní sedm let,“ uvedl podle britského deníku Daily Mail zdrcený herec, jenž je aktuálně k vidění na plátnech kin v novém blockbusteru Spider-Man: Bez domova. Na premiéře však dokázal i přes vnitřní bolest kolem sebe vrhat úsměvy na všechny strany... „Takové věci se stávají. Je to strašné,“ štkal.

Tracy byla dcerou Cumberbatchovy matky Wandy Venthamové (86) z prvního manželství s Jamesem D. Tabernaclem. Když se pak rozvedli a Wanda se provdala za Cumberbatchova otce Timothyho Carltona (82), taktéž herce, dospívající Tracy zůstala se svou matkou – takže vyrůstala bok po boku s budoucí hollywoodskou hvězdou, co ztvárnila například legendárního Khana ve Star Treku či doktora Strange ve filmových adaptacích komiksů ze „stáje“ Marvel.

VIDEO: Trailer filmu Spider-Man: Bez domova

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Spider-Man: Bez domova Falcon

Přestože byla tedy Tracks jeho sestrou jenom napůl, měli k sobě velice blízko. V dětství ho často hlídala a později se mu snažila veřejně „dohodit“ nějakou přítelkyni, a podle všeho se jí to podařilo, jelikož je dnes Benedict šťastně ženatý a má tři děti. Po skonu sestry láskyplně prohlásil, že prý „neměla nic společného s tímto světem“, a coby umělkyně „byla výrazně jiná“. Věnovala se jak výtvarnému umění, tak i restaurování obrazů či tesařství. „Byla velmi nadaná,“ zdůrazňuje její truchlící bratr. Kromě něj Peacockovou oplakává i její manžel a již dospělá dcera Emily (34).

Fotogalerie
40 fotografií