V sobotu krátce před dvanáctou hodinou byl mladý Bratislavan v Levicích. Jeho kamarád prý potřeboval zavézt domů, a tak mu zpěvák nabídl své služby. Do bytu známého se však už nedostali – a to z nepozornosti samotného řidiče, jímž je zpěvák David Key. Ten totiž v autě nedal přednost ostatním vozidlům, jelikož se domníval, že je na hlavní silnici. „Z nepozornosti, kterou ani neumím vysvětlit, jsem si nevšiml dopravního značení. Semafory byly nefunkční,“ hájil se pro slovenský web Topky.sk muzikant, který přitom auto považuje za svůj druhý domov a najezdil v něm prý už desítky tisíc kilometrů.

Jelikož si myslel, že má přednost, vjel na křižovatkou – a následné kolizi už nedokázal zabránit. Srazil se s autem jedoucím zleva, to se následně převrátilo, a do zpěvákova vozu zezadu narazila další auta. Co následovalo po srážce, ale neví. „Zůstal jsem sedět v šoku se zakrvácenou hlavou a dál jsem nevnímal. Teprve, když mě hasiči vytáhli z auta, jsem si uvědomil, že je zle. Z auta se začalo kouřit, všichni křičeli, já jsem odpadl a vzbudil se až v sanitce,“ popsal chvíle, kdy si uvědomil, co svou nepozorností způsobil. „Nebudu se vymlouvat. Přehlédl jsem značky a neubrzdil to, i když jsem dělal, co se dalo.“

VIDEO: Dáda Patrasová o nehodě způsobené v opilosti: Je to pro mě ponaučení!

Video
Video se připravuje ...

Dáda Patrasová o nehodě způsobené v opilosti: Je to pro mě ponaučení! David Turek

Podle policie jde o „zakletou křižovatku“, kde k nehodám dochází často. „A hasiči řekli, že je štěstí, že žijeme. Jen mi to dochází až teď,“ okomentoval David Key své štěstí v neštěstí, a dodal, že je rád, že si nikdo neodnesl žádné trvalé následky. Ostatní účastníci nehody se totiž naštěstí obešli bez vážnějších zranění. Dvojice, která seděla v převráceném autě, vyvázla s odřeninami a jednou pohmožděninou. „Touto cestou se jim chci ještě jednou omluvit. A zároveň i poděkovat. Mohl jsem skončit u soudu, byli by v plném právu. Přesto se rozhodli, že to neudělají,“ oddychnul si mladík,  který byl za své provinění připraven pykat. 

Zpěvák nyní každý den děkuje Bohu, že sobotní nehodu všichni přežili, a slibuje, že za volantem už bude mnohem obezřetnější. Není to navíc jediná (zdravotní) obtíž, s níž se musí David Key potýkat. V polovině listopadu bojoval s koronavirovou nákazou a měl velice těžký průběh nemoci, zdravotníci mu dokonce museli poskytovat kyslík, aby mohl dýchat. „Když bojujete o každý nádech, je to nejhorší, co může existovat,“ uvedl tehdy. Vyjádřil rovněž obavy o svou pěveckou kariéru, následky covidu by ji totiž mohly velmi negativně ovlivnit. „Dech je základem zpívání…“ stýskal si. A jakmile chorobu překonal, vyboural se!

Fotogalerie
18 fotografií