Vyšetřování první smrtelné havárie roku 2018 v Česku může trvat i čtvrt roku. „Výsledky nelze předjímat. Čekáme ještě na jeden znalecký posudek,“ řekl Blesku policista Pavel Šváb. Vypracování expertiz může trvat i dva tři měsíce. Posudky jsou přitom klíčové. Nehoda se totiž odehrála vprostřed noci zcela beze svědků.

Jakub zemřel v prvních minutách Nového roku. Otec desetiměsíční holčičky Mayi dostal na dálničním průtahu cestou do Brna u Starého Lískovce smyk a svůj oranžový Opel Astra Coupe zapasoval do svodidel.

Po nárazu vystoupil z vozu. Provoz na dálnici byl minimální. Herec, možná v šoku, možná záměrně, přelezl dvoje svodidla a chtěl přeběhnout dva protisměrné pruhy a zřejmě se dostat k nedaleké čerpací stanici. Vkročil však přímo pod kola projíždějící dodávky.

Fotogalerie: Poslední rozloučení s Jakubem Zedníčkem…
283 fotografií

„Utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. „Jeho zranění byla neslučitelná se životem,“ dodala mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Policie potvrdila, že nešťastný řidič dodávky neřídil ani pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem návykových látek. Výsledky pitvy hercova těla jsou s ohledem na ochranu osobnosti neveřejné.

VIDEO: Kolaps na pohřbu Jakuba Zedníčka (†27): Z hlediště vynášeli bezvládnou ženu!

Video
Video se připravuje ...

Kolaps na pohřbu Jakuba Zedníčka (†27): Z hlediště vynášeli bezvládnou ženu! Aleš Brunclík

Policie varuje: Nikdy na střed!

Při havárii na dálnici policie doporučuje okamžitě opustit vozovku, nikdy však směrem k středovým svodidlům! „Je třeba urychleně odejít mimo dálniční těleso, třeba na svah. A teprve odtud volat pomoc,“ shodují se policisté.

Fotogalerie
75 fotografií