Představitel svalnatých hrdinů, ale i úspěšný scenárista a režisér Sylvester Stallone se do filmové historie zapsal zejména dvěma rolemi: jako nezdolný boxer Rocky Balboa a vietnamský veterán John Rambo. Nyní tento slavný kulturista přidává k výčtu svých dovedností i další roli: tu uměleckou. Tedy, alespoň veřejně, jelikož je to koníček, jemuž se věnuje již téměř šest dekád. A v německém Hagenu teď zahájil svoji retrospektivní výstavu uměleckých děl. Maluje již od svého mládí, i když, jak sám kajícně přiznává, moc děl mu z té doby nezbylo. Svou kariéru v Hollywoodu totiž začínal všelijak.

Muž, který získal deset nominací na Oskara (včetně dvou za scénář i za hlavní mužskou roli), z nichž tři dokonce vyhrál (nejlepší film, režie a střih), si jednu dobu vydělával, jak to jen šlo - například dělal barmana anebo účinkoval v pornofilmech. Jednu dobu byl údajně tak na dně, že chtěl prodat vlastního pejska. Zda to opravdu udělal, to už nikde neuvádí, takže doufejme, že na svého čtyřnohého mazlíčka nakonec kupce nesehnal...

Kromě toho každopádně prodával své obrazy: kupoval levná plátna na dva dolary, prodával i s obrazem za pět. „Zůstalo mi jich pár, ale jsem z nich tak trochu v rozpacích, protože můj styl byl tenkrát docela jiný. Byla to jen barva tekoucí po plátně se spoustou emocí, a nikdo je neviděl skoro 55 – 60 let, měl jsem je doma ve skříni. Je skvělé je zase vyndat,“ citoval jej magazín The Art Newspaper.

VIDEO: Charismatický herec Pavel Rímský: Dabovat Sylvestra Stallone je radost! 

Video
Video se připravuje ...

Charismatický herec Pavel Rímský: Dabovat Sylvestra Stallone je radost! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak dnes maluje slavný „Rambo“, máte čas do 20. února příštího roku. Dokonce si je zde můžete i zakoupit, jejich cena v aukci se pohybuje od 1500 do 3500 dolarů (tedy od necelých 34 tisíc po 79 tisíc korun). Jejich cena však prý bude jenom stoupat až k desítkám tisíc dolarů.

A některá díla mají hodnotu nevyčíslitelnou – jako například autoportrét nazvaný Finding Rocky z roku 1975, po němž Stallone napsal scénář dnes k již legendárnímu filmu o začínajícím boxerovi, jenž byl údajně částečně inspirován i Sylvestrovým vlastním životním příběhem. Je však pravdou, že než se Stallone pustil do natáčení filmu, pracoval zrovna jako uvaděč v kině…

Fotogalerie
57 fotografií