„Moc rád na tu dobu, když jsem moderoval s Evou Jurinovou, vzpomínám. Tady na Barrandově je to ale taky fajn. A to nádherné nové moderní studio, odkud se zprávy vysílají? No to je fantazie. Jsem šťastný, že si do něj mohu sednout,“ básnil Merunka a se šibalským úsměvem dodal: „Škoda, že jsem se do zpráv na Novu vrátil jen na chvíli.“

A jak se nyní po letech ve studiu Televizních novin objevil? „Pozvali mě na příjemné vánoční posezení, vzpomínalo se na Evu Jurinovou, ale víc vám neřeknu, to uvidíte,“ komentoval Merunka, který s Evou Jurinovou (†67) zprávy moderoval 5 let, do roku 1999.

Moderovat hlavní zpravodajskou relaci by prý hravě zvládl i dnes. „Dokonce by se mi i chtělo, ale tak jednou týdně. Už jsem zlenivěl,“ šprýmoval Merunka s tím, že když byl před dvaadvaceti lety v plném zápřahu, měl na sebe víc času než teď, když je důchodce. Vladimír Železný byl ředitel lidumil. V půl druhé odpoledne jsme měli půlhodinku poradu. Potom jsme s Evou na střídačku odmoderovali odpolední zprávy, no a gró všeho byly večerní zprávy a v půl deváté jsem jel domů,“ zavzpomínal Merunka.

Jak dodává, dnes si už vůbec nedokáže představit, že s manželkou Sašou měli svého času tři cukrárny. Dvě v Mníšku pod Brdy, kde žije, a třetí v Berouně. „Byla to děsná fuška. Já většinou zavážel, manželka byla ve výrobě. To moderování na Nově bylo proti tomu procházka růžovou zahradou,“ dodal bývalý moderátor.

Video: Merunka na pohřbu Mladého (†63): Kdyby mu bylo devadesát, zatleskám...

Video
Video se připravuje ...

Merunka na pohřbu Mladého (†63): Kdyby mu bylo devadesát, zatleskám... Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
11 fotografií