Až 11 dní po smrti a následném pohřbu potvrdil Václav Jurina to, čeho se všichni, kterým s Evou nezvedali telefon, obávali. Jeho manželka, slavná moderátorka a bývalá mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová zemřela po dlouhé nemoci. Jaké zdravotní problémy měla, však manžel dodnes neprozradil a ani nechce. Podle jeho slov je zřejmé, že se smutným koncem nikdo nepočítal. „Vánoce jsme ještě stihli prožít spolu, Eva byla na Štědrý večer doma. Proběhl v pohodě, tak jako vždycky. Vlastně jsme si vůbec nepřipouštěli, že Eva je nemocná. Mysleli jsme, že ta choroba není těžká, jenže bohužel byla,“ prozradil čerstvý vdovec v rozhovoru pro web eXtra.cz.

„Měla trochu problémy, ale bojovala. Nakonec to přišlo najednou a bylo to velmi rychlé,“ mlží dál Václav Jurina o zdravotním stavu zesnulé Evy. Začátek konce přišel záhy po Štědrém dni. „26. prosince najednou začala mít problémy s dechem. Odvezl jsem ji proto k doktorům, ti si ji tam už rovnou nechali. Na plicním oddělení se pokoušeli zjistit, co se jí děje. Pak už tam Eva zůstala,“ líčí Jurina začátek nešťastného konce života své milované manželky.

Že se bohužel asi blíží Evina smrt, už lékaři pak netajili. Naopak. „Pravidelně jsem za ní jezdil. Jenže lékaři mi řekli, že bojují s něčím, co bohužel neumí zvládnout, a upozornili mě na to, ať se připravím na nejhorší. Už jsem tedy věděl, že to přijde,“ přiznal pro eXtra Václav Jurina a prozradil ještě, že Eviným posledním přáním bylo, aby se v nejhorším případě „nedělaly žádné velké trachtace“ a vše proběhlo v tichosti a rodinném kruhu, což se ostatně díky utajenému pohřbu, který se konal 13. ledna, podařilo.

VIDEO: Zemřela Eva Jurinová (†67): Připomeňte si hvězdu Novy, když jako starostka oddávala!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Eva Jurinová (†67): Připomeňte si hvězdu Novy, když jako starostka oddávala ! Jan Doležal, Lukáš Červený

Fotogalerie
31 fotografií