Zuzana Plačková a její manžel René Strausz ve čtvrtek 30. září odpoledne opustili vazební celu a měli by být stíháni na svobodě. Kromě manželů budou vyšetřováni na svobodě ještě další dva členové gangu.

Rozhodnutí soudu je vůči dvěma osobám propuštěným ze zadržení právoplatný. Prokurátor vznesl stížnost vůči nevzetí do vazby dvou osob. Zbylých šest obviněných podalo stížnost proti vzetí do vazby. O stížnostech bude rozhodovat soud 7. října,“ informovala média dle tvnoviny.sk tisková mluvčí Katarína Kudjáková minulý týden. 

Ale dnes je všechno jinak. „Termín veřejného zasedání ve věci René Strausz a spol. je, vzhledem k zpětvzetí stížnosti prokurátora Úřadu speciální prokuratury proti rozhodnutí soudce pro přípravné řízení Specializovaného trestního soudu, zrušen,“ uvedla mluvčí NS SR Alexandra Važanová.

VIDEO: Královna Plačková je rok před třicítkou milionářkou: Z jejích výdajů za luxus se tají dech!

Video
Video se připravuje ...

Královna Plačková je rok před třicítkou milionářkou: Z jejích výdajů za luxus se tají dech! Markéta Reinischová

Soudce pro přípravné řízení Specializovaného trestního soudu (STS) ve čtvrtek 30. září rozhodl o vzetí do vazby šesti osob, které jsou obviněny ze zločinu založení, zosnování a podpory zločinecké skupiny, jakož i z obzvlášť závažného zločinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek. Důvodem vazby u obviněných je obava z pokračování v trestné činnosti, tedy preventivní vazba.

Čtyři osoby, mezi nimiž byla i influencerka Zuzana Plačková Strausz a její manžel René, soud do vazby nevzal. Důvodem bylo konstatování soudce pro přípravné řízení o neexistenci důkazů, které by prokazovaly důvodné podezření, že se tito obvinění dopustili skutku, za který jim bylo vzneseno obvinění. Proto v jejich případě dále nezkoumal naplnění existence důvodů ať už útěkové, případně preventivní vazby.

Slovenská podnikatelka s manželem pobyli v cele předběžného zadržení necelé čtyři dny a byly to pro ně nejhorší chvíle v životě. 

Fotogalerie
81 fotografií