K herectví se Jean-Paul Belmondo dostal poté, co mu kvůli nemoci krachla sportovní kariéra, věnoval se totiž boxu. Herectví tak pro něj bylo něčím snadnějším, na školu se ovšem dostal až na třetí pokus. Jeho hvězdná kariéra se rozjela v roce 1956 a velmi brzy se z něj stala hvězda první velikosti.

Se slávou šel v ruku v ruce zájem žen o jeho osobu. „Jsem Francouz, takže mám samozřejmě ženy moc rád,“ tvrdil o sobě. Jeho první manželkou se stala Renée Constatin, se kterou zplodil tři děti. Sedm krásných let prožil po boku bondgirl Ursuly Andress, o které tvrdil, že je to žárlivá tygřice. V roce 2002 se oženil podruhé, za manželku pojal o čtyřiadvacet let mladší Nathalii Tardivel, ta se stala matkou jeho čtvrtého dítěte, ovšem jejich vztah nevydržel a rozvedli se po dvaceti letech. Následoval vztah s Barbarou Gandolfi, ani tento vztah ale nevydržel.

Nikdy se žen nenabažím, a jestli jednou zjistím, že už jsou do mě zamilované všechny Francouzky, vypravím se do Ameriky,“ tvrdíval o sobě milovaný a obdivovaný  Belmondo.

Video: Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jean-Paul Belmondo! Francouzský sympaťák, který přepsal filmovou historii. Mall.tv

Fotogalerie
100 fotografií