Frontman Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis říká „aloha“ svému nádhernému bydlu na Havaji. Za 16 let, co mu tato vilka říkala pane, si ji nechal upravit k obrazu svému, aby sídlo kousíček od malebného zálivu Hanalei na prestižním severním pobřeží ostrova Kauai bylo vyladěné k dokonalosti. V roce 2005 přitom za tehdy nedostavěnou nemovitost na pláži, hned vedle pozemku, který v té době patřil herci a kulturistovi Sylvesteru Stallonemu (75), dal 2,6 milionu dolarů, tedy 56,6 milionů korun. A rozhodl se jej celý přestavět a přebudovat, takže nyní musel zájemce zaplatit částku daleko vyšší - 10 milionů dolarů (217,7 milionů korun). Vydělal na ní tedy více než 160 milionů!

Dá se však předpokládat, že tuto částku umělec, jehož hlas neopakovatelným způsobem zazněl v hitech Otherside, Californication či Can't Stop, „vrazil“ do renovace. Po několika letech hádek s místními úřady a prudkého odporu obyvatel proti stavbě luxusní vily na místě starověkého pohřebiště totiž Kiedis nakonec získal všechna potřebná povolení a vybudoval si na tomto místě budovy hned dvě, jednu třípatrovou a druhou jednopodlažní. Ty jsou částečně skryté v bujné tropické džungli s dechberoucím výhledem přímo na oceán.

Usedlost o rozloze 3000 čtverečních stop dnes nabízí kombinaci velkých pokojů s obrovskými okny a vzdušné verandy, které jsou umístěny přímo nad vodou na několika desítkách lávových kamenných sloupů, které chrání dům před prudkým přílivem i bouřkami.

VIDEO: Bydlení s Markétou Mayerovou: Jak bydlí Honza Kříž?

Video
Video se připravuje ...

Bydlení s Markétou Mayerovou: Jak bydlí Honza Kříž? Videohub

Vila je celá sladěná do světlých barev, má vysoké stropy, celému sídlu vévodí kombinace bílé a hnědé, to díky všudypřítomnému ořechovému dřevu. Přes obývací pokoj se majitelé domu dostali do kuchyně plné nablýskaných designových spotřebičů, najdete zde široký ostrůvek a bar i se stoličkami. Součástí je i jídelna s výhledem na palmy a oceán. V domě naleznete několik ložnic, z nichž jedna je vybavena dětskou palandou, takzvanou „poschoďovkou“.

Hllavní ložnice se nachází na opačném konci domu, daleko od pokojů pro hosty, zřejmě kvůli maximálnímu soukromí majitelů. A nechybí ani moderně zařízené koupelny, v nichž je například parní sprcha. Třešničkou na dortu jsou pak verandy nabízející až meditativní pohledy do okolní krajiny.

Slova jsou ovšem nejspíš zbytečná, podívejte se do naší galerie sami a posuďte, jak si ještě donedávna Kiedis žil spolu se svým synkem jménem Everly Bearem (13). S chlapcovou maminkou, modelkou Heather Christieovou (35), však známý muzikant již dlouhá léta nežije.
Fotogalerie
34 fotografií