Amy Winehouseová byla sice nadána nesporným pěveckým talentem a již od šestnácti let se zpěvu věnovala profesionálně, zároveň však měla i sklon k mnoha závislostem. Už od útlého věku byla považovaná za velmi problémové dítě, když jí bylo deset let, poprvé se pokusila o sebevraždu. To proto, že její otec Mitch opustil její matku kvůli jiné ženě, což citlivé děvče velice nelibě neslo. Ještě nebyla ani teenager, když kouřila marihuanu, poškozovala se a nejednou se předávkovala prášky. Později ji sužoval démon alkoholu a drog, a potýkala se také s poruchami příjmu potravy – trpěla bulimií.

Přestože podle mnohých tedy již odmalička měla sklon k sebedestrukci, do nezvladatelné závislosti se dostala až po seznámení se svým tehdy budoucím manželem Blakem Fielder-Civilem (39). Jak sám veřejně v několika britských denících přiznal, byl to on, kvůli komu propadla heroinu. Osudového 23. července 2011, tedy přesně před deseti lety, si Amy naposled přihnula z lahve a ulehla do postele. Její tělo objevil v jejím londýnském bytě druhý den až její bodyguard. Příčina smrti byla objasňována několik týdnů a zveřejněna byla až po třech měsících od úmrtí. Koroner tehdy určil, že příčinou její smrti byla otrava alkoholem.

VIDEO: Amy se pod vlivem omamných látek potácí po pódiu a pokouší se zpívat

Video
Video se připravuje ...

Amy se pod vlivem omamných látek potácí po pódiu a pokouší se zpívat Youtube.com

Psychické problémy, drogy i manželství plné domácího násilí se však na jejím zevnějšku nelibě podepsaly. Fotografie z posledních let jejího života jsou děsivé a odstrašující zároveň. Na začátku své kariéry půvabná a tajemná kráska s vlasy ve stylu pin-up girl vyčesanými do vzduchu a silnými černými linkami najednou připomínala trosku a svůj vlastní stín bez života a bez jiskry. Pohublá postava, zjizvená tvář i ruce, tělo samé modřiny, z pověstného drdolu jenom zacuchané hnízdo. Na koncertech se potácela z jedné strany jeviště na druhé, pokoušela se zpívat, ale zapomínala vlastní texty. Marné pokusy vymanit se ze závislostí vždy znamenaly další a další propad.

Na tyto snímky se můžete podívat do naší galerie, ovšem citlivé osoby varujeme, že to rozhodně není příjemný pohled. Tyto záběry jsou pouze smutným příkladem toho, jak někdo dokáže promarnit svůj život i obrovský potenciál kvůli chvilkovým pocitům štěstí, které snad návykové látky možná na kratičký okamžik přinesou…
Fotogalerie
72 fotografií

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.