Jen stěží se dá pochopit, že tato na pohled obyčejná žena v roce 2010 vstoupila do sekty NXIVM a záhy se stala první zástupkyní jejího vůdce Keitha Raniereho (60). Tomu pomáhala v ovládnutí členek kultu.

Raniere si ženy značkoval a nutil je k sexu. Musely na něho otročit a sdělit důvěrné informace, které mohly být využity, pokud by se některá rozhodla sektu opustit. Raniere je nutil k prostituci, nucené práci a zneužíval jejich osobní doklady. Školení sekty zahrnovala video popravy sekyrou, evokace bolestných vzpomínek a především poplatek 150 000 korun za dva týdny této netradiční kůry. 

Pravidelně se slavil den narození vůdce Keitha a »absolventi« školení dostali barevné pásky na znamení svých hodností, jako u bojových umění. „Allison nás přivedla, nahé, a na tělo nám vypálili značku,“ vzpomíná herečka Sarah Edmondsonová (44), další členka sekty. Raniere později řekl, že cejchování vymyslel někdo jiný. „Vždyť já nemám rád ani tetování,“ hájil se u soudu. S cejchem nebo bez, sex s nejvyšším pastýřem byl pro ženy kultu povinností.

Vůdce dostal 120 let

Klec spadla v březnu 2018, kdy byl Ranieri zatčen, Mackovou sebrali měsíc po něm. Svědčila proti svému pánovi, který byl loni v říjnu odsouzen na 120 let, nejbližší možný termín propuštění je v roce 2120, takže jde o doživotí! Mackové hrozí až 17 let, soudcům ale napsala dopis, v němž se kaje, omlouvá a prosí o shovívavost: „Zcela jsem se mu oddala a to byla chyba. Ale změnila jsem se, dnes už jsem lepší člověk.“

Další členové sekty:

  • Clare Bronfmanová (41): Miliardářská dcera, odsouzena na skoro 7 let
  • Kristin Kreuková (38): Herečka ze seriálu Smallville, bez obvinění.
  • Nicki Clyneová (38): Herečka a lesbická manželka Mackové.
  • Emiliano Salinas (45): Syn exprezidenta Mexika (1988-1994).

VIDEO: Sergej Torop dokázal zmanipulovat tisíce lidí, aby mu uvěřili, že je převtělený Ježíš. Podle obžaloby je ale okrádal a omezoval je na osobní svobodě.

Video
Video se připravuje ...

Sergej Torop dokázal zmanipulovat tisíce lidí, aby mu uvěřili, že je převtělený Ježíš. Podle obžaloby je ale okrádal a omezoval je na osobní svobodě. Facebook Policie/Sergej Torop/Profimedia.cz

Fotogalerie
16 fotografií