Účast přislíbily hvězdy jako Taylor Swiftová, Dua Lipaová, Billie Eilish, Harry Styles, Cardi B, Megan Thee Stallion nebo skupina BTS. Nejvíce nominací - devět - tentokrát získala Beyoncé, přezdívaná Queen B neboli Královna B, přestože v minulém roce nevydala žádné album. Následují Taylor Swiftová a Dua Lipaová.

Píseň Black Parade zpěvačky Beyoncé, která byla zveřejněna v době loňské vlny protestů proti rasismu, se bude ucházet o titul nejlepší píseň roku. Taylor Swiftová má nominace za své album Folklore a Billie Eilish, která ovládla loňské udílení, by mohla zabodovat se svojí nahrávkou Everything I Wanted.

Pozornost by mohla podle médií upoutat také raperka Megan Thee Stallion, která má na kontě čtyři nominace v kategorii objev roku. Mezi osmi kandidáty na ceny Grammy v této kategorii je sedm žen.

VIDEO: Beyoncé na Met Gala v roce 2015

Video
Video se připravuje ...

Beyoncé na Met Gala v roce 2015. Youtube.com

Ženy vládnou letos i žánru rock. Pět nominací má rockerka Brittany Howardová, členka skupiny Alabama Shakes, za své sólové album Jamie. Mickey Guytonová se jako první černoška bude ucházet o cenu Grammy v kategorii country za svůj titul Black Like Me.

Beyoncé za svoji kariéru získala dohromady 79 nominací na ceny Grammy, což je vůbec nejvíce mezi interpretkami. Udílení cen pro ni ale často nakonec skončilo zklamáním. Poté, co Recording Academy několikrát slíbila, že poskytne více prostoru umělcům, kteří nejsou bílí muži, by ale mohla zazářit, napsala agentura AFP.

VIDEO: Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku?

Video
Video se připravuje ...

Účes podle Beyoncé: Jak dosáhnout objemu i bez příčesku? Adam Balažovič

Fotogalerie
54 fotografií