Ani z vizionářského módního průmyslu doposud nezmizelo rozlišení na dámské a pánské oblečení. „Nemůžu říct, že by se návrháři a značky nesnažili. Vybrané značky dělají třeba genderově neutrální oblečení, přesto si myslím, že ty nálepky tam jsou a je to vidět i v reakcích na Harryho Stylese,“ říká Ina T.

Britský zpěvák totiž našel zálibu v krajkách, zvonáčích, jemných látkách a nebojí se ani náušnic a dalších doplňků, které byste v obchodech s oblečením hledali v dámském oddělení. Podle Iny T. pro sebe našel osobní styl, kterým bude zajímavý a bude ho odlišovat od všech ostatních a nabourá jeho image kluka z klučičí kapely. Na českých celebritách si to ale Ina T. příliš představit neumí. „Vzhledem k tomu, že tu nemáme tolik mužů, kteří by se módou zabývali do hloubky, a kteří by to unesli, tak mě napadá leda Lukáš Hejlík. Jako jeden z mála. Módě se věnuje, a protože to unese,“ vysvětluje. Dámským doplňkům se ale nevyhnul ani Jordan Haj, partner zpěvačky a moderátorky Emmy Smetana. A podle Iny T. mu to moc slušelo.

Která z českých celebrit využívá prvků z dámského oblečení nevkusně, jak jsou čeští muži připravení otevřít svůj šatník experimentování a jak se v historii proměňoval pohled na dámské a pánské oblečení, se podívejte v pořadu Blesk Podcast:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Odvážní muži v dámských šatech? Módní kritička Ina T. je zhodnotila Jiří Marek

Fotogalerie
15 fotografií